Het team van Litania's Gezelligheid.
Het team van Litania's Gezelligheid.

Opbrengst Hersenstichting

Steenderen – De opbrengst van de collecte van de Hersenstichting 2015 heeft in Steenderen, Olburgen en een gedeelte van Toldijk het mooie bedrag van 1130,50 euro opgebracht. Alle gevers en Collectanten hartelijk dank!

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raakt iemand vaak zichzelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken wordt onderzoek gedaan en voorlichting gegeven en worden vernieuwende projecten uitgevoerd. Daar wordt de opbrengst aan besteed.


Bootdagtocht Zonnebloem

Regio - Op dinsdag 31 maart organiseren de Zonnebloemafdelingen Vorden, Hengelo/Keijenborg, Wichmond/Vierakker en Steenderen de jaarlijkse bootdagtocht. De boot vertrekt dit jaar om 09.30 uur vanuit Zutphen. Inschepen vanaf 9.00 uur en de terugkomst 17.00 uur. In welke richting wordt gevaren is nog een verrassing!

Met de kapitein, zijn bemanning en de vrijwilligers van de verschillende afdelingen van de Zonnebloem staan we weer klaar om er samen met alle gasten een gezellige dag van te maken. Op een unieke manier genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Vanuit de salon of vanaf het zonnedek ziet u sfeervolle dorpjes en steden, prachtige natuurgebieden en fraaie vergezichten aan u voorbijtrekken. De dag is volledig verzorgd, inclusief hapjes, drankjes en een drie gangen maaltijd. Verder wordt aan boord een verloting gehouden en is er live muziek te horen! De kosten voor deze dag bedragen 32 euro per persoon. Aanmelden kan bij de plaatselijke afdelingen: Milagros Naranjo (Vorden) tel.: 06-15284009; Oda Nijenhuis (Wichmond/Vierakker): tel. 0575-441863; Doortje Alofs (Steenderen) tel: 0575-441308 en Thea Giesen (Hengelo/Keijenborg) tel.: 0575-441201.

Tot ziens op de boot! De bootcommissie Zonnebloem bootdagtocht 2014: Oda Neijenhuis, Ans Helmink, Ria Baakman, Thea Giesen, Riek Sloot, Doortje Alofs en Milagros Naranjo.


Hengelo heeft er weer een nieuwe winkel bij

Hengelo - Het centrum van Hengelo heeft weer een leegstaand pand minder. Vrijdag 13 februari opende Litania's Gezelligheid de deuren en direct had het over belangstelling niet te klagen. In het voormalige pand van Schröder aan de Kerkstraat was gezellig druk.

Familie, buren kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. Media tonen belangstelling voor dit bijzondere initiatief en organisaties meldden zich om samen te werken. Daarmee lijkt al een belangrijke doelstelling te zijn bereikt, vindt Anneke Bakker van Puur Natuur. De winkel moet een ontmoetingsplek worden en mensen met elkaar verbinden. Er worden tweedehands spullen en kleding verkocht door vrijwilligers van Puur Natuur, het Klokhuis en 's Heeren Loo. Deze kunnen nog steeds worden binnengebracht bij de charity shop van Stichting Litania aan de Spalstraat. Op vrijdag 13 maart zal de winkel officieel worden geopend in aanwezigheid van wethouders van de gemeente Bronckhorst.