Cees Roorda heeft een schilderij van Burgers' Zoo geschilderd.
Cees Roorda heeft een schilderij van Burgers' Zoo geschilderd. Foto: Liesbeth Oukes

Schilderij Burgers' Zoo door Cees

Roorda voor Alex van Hooff

Arnhem/Drempt - Dinsdagochtend 10 februari was het een drukte van belang in Burgers' Zoo. Dierentuindirecteur Alex van Hooff kreeg maar liefst 2900 kinderen op bezoek, vanwege de lancering van de dierenplaatjes actie van Ton Pansier van supermarkt Plus in Renkum en zijn collega Tom van Schaick uit Bennekom. Wat Alex van Hooff niet wist, is dat Ton Pansier ook voor hem een verrassing had: een schilderij van Burgers' Zoo geschilderd door WildlifeArt Kunstschilder Cees Roorda (De Witte Hemel) uit Drempt.

Burgers' Zoo heeft met Ton Pansier van Plus Renkum al jarenlang hele goede contacten. "Hij wilde iets doen voor Alex van Hooff," vertelt Rob van der Zouw, die al 50 jaar verbonden is aan het dierenpark en samen met zijn vrouw Willy ambassadeurs zijn van Burgers' Zoo.

Via de schoonzus van Ton, Liesbeth Mulder van De Witte Hemel in Drempt, kreeg Cees Roorda de opdracht om een schilderij te maken voor de dierentuindirecteur.

Rob van der Zouw gaf Cees Roorda een rondleiding door het dierenpark. "De opdracht aan Cees was om een tijger te schilderen. Ik liet allerlei dingen zien, vertelde wat interessant zou kunnen zijn, zoals de Rimba, maar ook uit het verleden." Rimba betekent tropisch oerwoud, maar is gevormd door de voorletters van het gezin Van Hooff: Reinier, Ilse, Margot, Bertine en Alex. Dat mocht niet ontbreken in het werk.

Cees Roorda vertelt: "Het was een specifieke opdracht voor deze familie, gebonden aan een selectie van dieren en items van het park," legt hij uit.

Hij ging de uitdaging aan en is tevreden over het resultaat. "Ik vind het leuk, heb het met plezier gedaan. Ik ben trots op de rotsen. Die heb ik gemaakt met speciale verf, dus die kun je voelen."

Cees Roorda schildert voor Burgers' Zoo

Rob van der Zouw sprak Alex van Hooff bij de waterval in de Bush toe, waarna zij samen het werk onthulden. Het bleek een grote verrassing.

Alex van Hooff: "Het is vandaag een bijzondere dag. De Plus heeft zich ingezet om de kinderen uit te nodigen, gezorgd dat ze lekker te eten hebben en een mooie rondgang kunnen maken. Ik wil meneer en mevrouw Van der Zouw bedanken voor het bij elkaar brengen van Plus met ons dierenpark. Ik wil u graag bedanken voor het mooie schilderij. Ik vindt het heel erg mooi, kleurrijk en vrolijk. Er zitten heel veel verschillende lagen in. Het heeft de geschiedenis van het park met de herten van de oude ingang en de rotsen die je echt kunt voelen. Ik werd gestimuleerd om het juist aan te raken, dat vond ik erg leuk," lacht hij.

"De dieren die we vroeger hadden en belangrijk waren, wolven staan er bij, maar ook dieren die we nu nog hebben, tijgers. We bestaan 102 jaar, daar zijn we trots op. We doen het met elkaar en dan is het heel erg mooi dat je dus een samenwerking aan kunt gaan met Plus supermarkten met een stikkerboek. Dan is het helemaal mooi om op een dag als vandaag zo'n cadeau in ontvangst te mogen nemen. Ik ben een trots man vandaag."


www.ceesroorda.nl
www.atelierdewittehemel.nl/contact.htm
www.burgerszoo.nl