Yurt op ’t Hofke in Olburgen.
Yurt op ’t Hofke in Olburgen. Foto: 't Hofke

Mogelijkheid tot huren van Yurt op 't Hofke in Olburgen

Olburgen - Sinds augustus 2014 staat op 't Hofke een yurt, een Mongoolse nomadentent waar de nomaden in wonen en mee verder trekken over de steppen. De yurt op 't Hofke kan worden gehuurd voor een of meerdere overnachtingen en De Triskel houdt haar activiteiten, zoals meditaties, mindfulnesstrainingen, bezinningsdagen en labyrintworkshops vanuit deze bijzondere plek.

De constructie van een yurt is bijzonder te noemen. Ambachtslieden uit Mongolië hebben het houtsnijwerk gemaakt en in Olburgen is alles geschilderd. Alleen in de deur zijn schroeven gebruikt, verder wordt alles met touw, paardenhaar en banden op de plek gehouden. De yurt staat op een zelfgemaakte houten vloer die een opstaande rand heeft om te voorkomen dat de yurt gaat 'wandelen' bij storm. De yurt is viermuurs en de muren zijn als een soort harmonica hekwerk aan elkaar gemaakt tot een ronde vorm. Daarop rusten wel zestig stokken die allen in het wiel bovenin steken. Het wiel wordt gedragen door twee grote houders. In het midden staat een houtkachel. Stoken en ventileren is van groot belang, de vier lagen stof om de wanden en op het dak moeten droog blijven en isoleren. De dikke laag vilt is gemaakt van schapen en jakwol.

't Hofke; na 16 jaar nog steeds in beweging en vernieuwend, ook samen met de Triskel! Meer informatie op www.minicamping-thofke.nl en www.detriskel.nl.