Een geslaagde avond met vele Muzikale Helden van Baak.
Een geslaagde avond met vele Muzikale Helden van Baak. Foto: Liesbeth Oukes

Een uitverkochte zaal Herfkens voor
de Muzikale Helden van Baak

Baak – De Muzikale Helden van Baak vierden een bijzonder succesvol, gemoedelijk feestje in Zaal Herfkens op een bijzonder avond, Valentijnsdag. Een uitverkocht huis met rond de 300 muziekliefhebbers: deelnemers en publiek. Kledingcode: rood.

De avond begon rond de klok van 21.00 uur met een woord van welkom door initiatiefnemers Werner Willemsen en Cris ten Cate. De insteek van dit feest was het organiseren van een winterfeest met inwoners en oud inwoners van Baak. Het lukte ook om vrienden van Baakse inwoners te mobiliseren.

Kleinschaligheid
"Gewoon, kleinschalig, paar statafels erin, voor jong en oud. Dus niet groots met een tent met een batterij uitsmijters," lacht Werner. "In het begin hadden we iets van tien man die zich aanmeldden en heel langzaam kwamen er meer en meer. Het is de kunst om mensen enthousiast te maken van je ideeën. Zo is het eigenlijk ontstaan."

Het publiek uit Baak, Steenderen, Zutphen en omstreken luisterde naar de muziek, maar kon toch niet echt stilstaan. Voor bij het podium werd volop gedanst. Men had ook gehoor gegeven aan het verzoek om iets roods aan te trekken. Het was tenslotte Valentijnsdag.

Uitdaging voor de techniek
De muzikanten genoten van de optredens. Een aantal had al wel podiumervaring, maar anderen stonden voor het eerst in de spotlights. Dat maakte de avond nog meer bijzonder.

"Het was ook een uitdaging voor de techniek, omdat iedereen anders zingt en een andere gitaar heeft," legt Werner uit. "De jongens van ShowLine hebben deze moeilijke klus goed opgepakt."

Vier uur muziek
Tijdens deze avond traden 36 muzikanten op, die 37 nummers ten gehore brachten. "Vier uur muziek in totaal, superveel!" Solisten, duo's, koortjes, gitaristen, toetsenisten, saxofonisten, drummers, zangers en zangeressen kwamen om beurten op het podium en brachten nummers van Adele, Amy Winehouse, Lenny Kravitz, Anouk, Birdy, Kings of Leon, Common Limits, Metallica en vele anderen.

Gemoedelijkheid en muzikale ingrediënten

Tijdens het laatste nummer, 'Iedereen is van de wereld' van The Scene, stonden alle deelnemers op het podium om af te sluiten. Het enthousiasme spetterde van het podium de warme zaal in.

Uitverkocht
Uiteindelijk verkocht de organisatie 250 kaarten en vol was echt vol. Met de muzikanten erbij konden er niet meer mensen in de zaal toegelaten worden.
"We zeiden wel dat het druk zou kunnen worden, maar dat je al een aantal dagen van te voren kan zeggen, we zitten vol, had ik niet verwacht," zegt Werner lachend.

Juiste ingrediënten
Het was een zeer geslaagd feest. "Maar het moet leuk en spannend blijven. Dus, er komt zo als het er nu naar uit ziet een tweede versie van Muzikale Helden van Baak.

Deze datum in de winter, de kleinschaligheid in een zaaltje en de goede ingrediënten moeten dit feest iets speciaals blijven geven. Dat is de uitdaging voor ons als organisatie!"