Bonnenvel
Bonnenvel Foto: Bernadet te Velthuis

Museummenu 'Proef de oorlog'

Hengelo - De 1e zondag van februari is het voortaan Museummenu. In de provincie Gelderland kunnen gasten in diverse restaurants van een speciaal Museummenu genieten. Het bestaat uit een lekkere lunch of diner dat is geïnspireerd op een thema of persoon uit de Nederlandse geschiedenis.

Ieder restaurant werkt samen met een ander museum. Tijdens, voor en/of na de lunch of het diner kunnen gasten meer te weten komen over het thema waar het menu aan aangepast is en waarvan in de aankleding elementen terug te vinden zijn.

Brand in het Hoenderhok
Het Achterhoeks Museum 1940-1945 en Partycentrum Langeler nemen gezamenlijk deel aan een nieuw initiatief. Ontvangst op zondag 1 februari om 14.30 uur in het Achterhoeks Museum 1940-1945 met ersatzkoffie en appelgebak. Rondleiding met luchtalarm en een borrel van het verzet aansluitend in het museum de amuse "Brand in het hoenderhok".

Evacuatie Langeler
Na de rondleiding worden de deelnemers geëvacueerd naar Partycentrum Langeler, waar in een sfeervolle gelagkamer de rest van het museummenu wordt geserveerd. Als voorgerecht een loopgravensoep met Zweeds wittebrood en Duitse Kuch. Een hoofdgerecht naar keuze, Duitse biefstuk of Wiedergutmachungsschnitzel of een portie Amerikaanse spare ribs om maar vooral niet op een houtje te hoeven bijten.
Het dessert: Oma's ondergedoken griesmeelpudding met bessensap of een bitterkoekjes pudding en tot slot een onvervalst kopje koffiesurrogaat.

Het Museummenu is voor iedereen toegankelijk, er is plek voor maximaal 22 personen. Bij grote belangstelling is er een reservedatum op 8 februari. Reserveren via Partycentrum Langeler 0575-461212. Kijk voor meer informatie op www.museum40-45.com.