Mantelzorgers genieten met bewoner van koffie met wat lekkers
Mantelzorgers genieten met bewoner van koffie met wat lekkers Foto: Bernadet te Velthuis

Waardering voor het waardevolle werk van mantelzorgers

Hengelo - Woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo (O) stond zondagmiddag 18 januari geheel in het teken van de mantelzorg. Als waardering voor al het waardevolle werk dat mantelzorgers verrichten, werd deze middag speciaal voor hen de rode loper uitgelegd.

Mantelzorgers werden uitgenodigd om samen met hun naaste (bewoner van De Bleijke) het grand café te bezoeken. Daar stond een heel bijzonder kopje koffie voor hen klaar. Twee barista's, zogenaamde 'koffiekunstenaars', bereiden, versierden en serveerden voor de ca. 75 bezoekers, heerlijke kopjes koffie, voorzien van ware kunstwerkjes met verse macarons.

Zin in Mantelzorg
Deze middag is tevens de officiële aftrap van het onlangs gestarte project 'Zin in Mantelzorg' gedaan. Bestuurder André Endeman vertelde de bezoekers hoe waardevol mantelzorgers voor cliënten en Markenheem zijn. Markenheem wil mantelzorgers graag actief betrekken bij de ondersteuning van de cliënt en waar mogelijk zouden zij wellicht ook iets voor andere cliënten willen betekenen.

Samen maken we het recept
Onder het motto: 'Samen maken we het recept' werd door projectleider Anke Muizelaar, een presentatie over het mantelzorgproject gegeven. Markenheem wil de samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers verbeteren.

Om dit te kunnen bereiken zijn verschillende mantelzorgers vanaf het allereerste moment betrokken bij het project en vertegenwoordigd in de projectgroep. Om samen te komen tot een prettige samenwerking, werd mantelzorgers gevraagd wat zij graag zouden willen toevoegen aan het recept.
Dit kon men doen door een top, tip of idee te noteren en toe te voegen aan het recept.

Symbolisch werd door medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers, bewoners en leden van het managementteam verschillende soorten zelfgemaakt gebak meegebracht.