Touwtrekverenigin Bekveld kijkt terug op een productief jaar. Hierbij een greep uit de foto's van activiteiten in 2014.
Touwtrekverenigin Bekveld kijkt terug op een productief jaar. Hierbij een greep uit de foto's van activiteiten in 2014. Foto: Bernadet te Velthuis

T.T.V. Bekveld kijkt terug op een productief 2014

Bekveld - T.T.V. Bekveld heeft ook dit jaar de nodige prestaties geleverd, er zijn in het afgelopen seizoen goede resultaten behaald. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan de uitstraling van de vereniging.

In de afgelopen wintercompetitie, 2013-2014, heeft Bekveld deelgenomen met een combinatieteam dat bestond uit senioren en jeugdleden. De competitie bestond uit zes competitie avonden, per avond is er een dag winnaar. De punten die per avond worden gehaald tellen mee voor de gehele wintercompetitie. Bekveld heeft de derde plek behaald.

Zomercompetitie
T.T.V. Bekveld heeft met drie teams, twee jeugdteams en een seniorenteam, deelgenomen aan de zomercompetitie. De beide jeugdteams streden in dezelfde poule dat bestond uit 11 teams, ieder team moet bestaan uit minimaal 6 spelers met een maximum gewicht van 460 kg. De competitie in de jeugdpoule was hoog. Het bleef spannend tot op de laatste competitiedag, maar uiteindelijk bleek Vios Bison uit Beltrum met twee punten verschil te sterk voor de A ploeg van Bekveld. Maar desalniettemin heeft het team van coach Jos Jansen een tweede plaats weten te bemachtigen.

De jeugd B ploeg bestond voornamelijk uit enthousiaste debutanten die iedere competitiedag sterker werden. Het team onder leiding van coach Gerard Lenselink heeft iedere wedstrijd laten weten strijdlustig te zijn. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een welverdiende zesde plaats in de poule.

Het seniorenteam nam deel in de 680kg B-klasse, dit wil zeggen dat het team bestaande uit acht spelers maximaal 680 kg mag wegen. Vanwege het grote aantal teams dat zich hadden aangemeld in de 680 kg klasse werden er twee poules gemaakt. De senioren van T.T.V. Bekveld hebben uiteindelijk een welverdiende vijfde plek behaald.

Nederlands Kampioen Touwtrekken
Naast de gewone competitie heeft T.T.V Bekveld ook nog mee gestreden om de titel, Nederlands Kampioen Touwtrekken 2014. Op 31 mei trok T.T.V. Bekveld ten strijde met een jeugd- en een seniorenteam. In de ochtend was het aan de senioren om te laten zien wat zij konden. Echter bleken de teams uit andere regionen van het land te sterk om door te stoten naar de kruisfinales.

In de middag was het de beurt van het team van coach Jos en verzorger Gerard om te laten zien wat ze konden. Het jeugdteam van Bekveld liet zien dat zij net als de senioren strijdlustig waren. Het jeugdteam versloeg menig team in de poule en kwamen terecht in de kruisfinales. Helaas bleek de tegenstander te sterk en waren de eerste en tweede plaats buiten bereik.
Maar Bekveld liet zich niet uit het veld slaan, onder aanmoediging van hun fans sleepten zij volle overtuiging de derde plaats binnen. Dat wil zeggen dat er op dit moment maar twee teams beter zijn dan Bekveld, dat is iets om trots op te zijn!

Bronckhorster Touwtrek Toernooi
T.T.V. Bekveld neemt niet alleen maar deel aan competities, het organiseert jaarlijks een toernooi voor recreanten, het Bronckhorster Touwtrek Toernooi.

Slechts twee teams beter dan TTV Bekveld

Tijdens dit toernooi nemen recreanten, vaak onder leiding van een lid van T.T.V. Bekveld,deel aan een toernooi. Het deelnemersveld bestaat uit jong en oud, ervaren en onervaren.

De strijd tussen de teams was ook dit jaar weer hevig, dit wordt ook nog eens versterkt wanneer twee bekende teams tegen elkaar strijden. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn en dat was het team van Pim. Na alle wedstrijden was het nog lang gezellig bij de touwtrekvereniging onder het genot van een hapje en drankje.

Vernieuwingen
Bij T.T.V. Bekveld zijn dit jaar ook de nodige vernieuwingen of voorbereidingen voor vernieuwingen gedaan. Zo is de bouwcommissie druk bezig alles voor te bereiden op de vervanging van het oude dak van de kantine.

Daarnaast is door het grote aantal leden van de vereniging het aantal shirts te klein. Daarom heeft desponsor Van Doorn installaties uit Hengelo (G) nieuwe shirts beschikbaar gesteld. Ook 2014 was voor T.T.V. Bekveld een productief jaar, en zoals het er naar uitziet zal het in de toekomst niet anders worden.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan touwtrekken, kom dan gerust langs op een vrijdagavond. Op deze avond wordt er getraind vanaf 19.30 aan de Wichmondseweg 41 in Hengelo (G).