DVO H1 boekt een goede overwinning tegen BVC Barchem

Hengelo - Tegen BVC uit Barchem, gelijkwaardig op de ranglijst, moest DVO bewijzen de overwinningen reeks tegen mindere tegenstanders, nu ook tegen een betere ploeg voort te kunnen zetten.

Een boeiend volleybalgevecht ontspon zich in sporthal De Kamp. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. De eerste set werd gelijk vanaf het begin goed gespeeld, BVC kreeg geen grip op onze middenaanval en daarnaast was de servicedruk van DVO hoog, waardoor de passing bij BVC ontregeld werd. Dit ook volgens opdracht van de coach.

Voldoende aanvalskracht
De Barchemse mannen daarentegen hadden voldoende aanvalskracht op de buitenposities. DVO kreeg eerst geen grip op de zeer diagonaal geslagen ballen.
De gehele eerste set had DVO lichtjes het initiatief. Maar op het eind van de set kon DVO net niet genoeg doordrukken en verspeelde een aantal setpunten, 24-26.

In de opvolgende sets kreeg DVO echter steeds meer grip op de aanval van de tegenstander, zowel in de geweldig verdedigende libero, als ook in de blokkering.

BVC slord met opslagen
Daarnaast sprong BVC slordig om met haar opslagen. Op beslissende momenten was diagonaalspeler Dylan aanspeelbaar. En die gaf niets af en knalde op een paar beslissende momenten de ballen binnen voor DVO.

Het wedstrijdbeeld was over alle 4 sets gelijk, waarbij in alle 4 sets de overwinnaar niet voorspelbaar was.

Maar DVO trok wel de laatste 3 set naar zich toe met 25-20, 25-23 en 25-20 en een 3-1 overwinning. Volgende thuiswedstrijd 31 januari om 17:30 (gelijk met D1).