Geslaagde nieuwjaarsreceptie Baaks Belang

Baak - Op 11 januari jl. organiseerde Baaks Belang, namens het Platform Baak, voor de derde keer op rij haar nieuwjaarsreceptie. Gastlocatie was deze keer Grillrestaurant Pépé.

De nieuwjaarsbijeenkomst was een groot succes. Niet alleen door de stijging naar elf deelnemende organisaties en verenigingen, maar ook door een verheugend sterke toename van het totaal aantal gasten.

De vele Baakse inwoners, die aan de uitnodiging gehoor hadden gegeven, spraken uiterst genoeglijk met elkaar Uiteraard werd ook menigmaal het glas geheven op elkaars gezondheid en welbevinden in 2015. Intussen konden de aanwezigen ook genieten van vele oude foto's en andere beelden uit Baak. Deze waren door Henk Samberg verzameld en werden door hem op professionele wijze getoond.
De catering van Grillrestaurant Pépé was buitengewoon goed verzorgd en heeft, in combinatie met de grote opkomst bijgedragen aan het succes van deze receptie.
Baaks Belang bedankt via deze weg alle aanwezigen en de medeorganisatoren vanuit Platform Baak, te weten Locatieraad Martinuskerk, Stichting Concordia, DOG, Stichting Vrienden van de Parel van Baak, Kermis- en Oranjestichting, Biljartvereniging Ons Genoegen en Excelsior, Openluchtspel Baak, MR van de St. Martinusschool, Toneelvereniging Tubio en Baaks Belang


Gemeente zoekt landschapverbeteraars

Steenderen - De gemeente Bronckhorst werkt nauw samen met inwoners en verenigingen om de kwaliteit van het landschap te verbeteren. Bewoners dragen zelf projecten aan en voeren deze zoveel mogelijk zelf uit met hulp van de dorpsbelangenorganisaties (Het Steenders Landschap, agrarische natuurvereniging 't onderholt, LTO, en de Wildbeheereenheid).

Vorig jaar zijn hier 52 initiatieven uit voortgekomen die nog worden uitgevoerd of al zijn afgerond. Ook in 2015 wil de gemeente Dorp en Rand -zoals het project heet- verder uitrollen.

Peter van der Meulen en Willy Kempers zijn de touwtrekkers vanuit de gemeente. "We hebben de afgelopen jaren toch al wat kleine succesjes geboekt", is Van der Meulen van mening. Als voorbeeld noemt hij het struinpad in het Steenders landschap. Richting Baak is het pad uitgebreid en verbonden met het Klompenpad dat naar Wichmond leidt. "Ook hebben we een aantal ondernemers benaderd om in overleg groen aan te leggen rond het bedrijventerrein. Dit soort initiatieven zorgt ervoor dat het landschap er net iets aangenamer uit komt te zien." Andere initiatieven die dit jaar worden uitgewerkt zijn wildspiegels om het wild te beschermen en het aanleggen van ecologische akkerranden vol bloemen. Wie ideeën heeft om het landschap te verfraaien, kan contact opnemen met de heren via 0575750250 of per mail via:
info@bronckhorst.nl