Een kleed van Klaske Bloemendal.
Een kleed van Klaske Bloemendal. Foto: Gerwin Nijkamp

Exposities in De Bleijke

Hengelo - In woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo zijn twee exposities te bewonderen. Tot en met 31 maart, kunt u op de begane grond kleden van Klaske Bloemendaal en op de eerste verdieping schilderijen van Gina Drent bekijken.

Sinds Klaske in aanraking kwam met quilten en patchwork ontdekte zij de onuitputtelijke mogelijkheden van het creatief werken met textiel.

Zij begon met het maken van gebruikskleden, zoals boxkleden, kinderdekens, woonkleden en bedspreien. Elke keer waren dit bijzondere werkstukken, altijd waren ze weer anders. Naast katoen, passen ook wol, zijde en synthetische stoffen in de mogelijkheden. Zij heeft een eigen werkwijze ontwikkeld. De meeste wandkleden zijn vaak kleine tekeningetjes die op een kladblokje zijn gemaakt, of een lijnenspel waarin zij iets ziet. Het is dan elke keer weer een uitdaging om dat te maken, vanuit welke kleur en welke techniek.

Na haar pensionering is Gina gestart bij de Schilderschool in Doesburg. Verleden jaar was zij in Londen en heeft in de National Gallery de schilderijen van William Turner gezien. Zij was van deze schilderijen erg onder de indruk vooral de prachtige warme kleuren. En heeft daar veel inspiratie van gekregen.


Leden van Exokan Nederlands kampioen

Hengelo - Afgelopen week waren de Nederlandse kampioenschappen voor siervogels in Apeldoorn, of zoals het ook gezegd wordt VOGEL 2015.

Op deze kampioenschappen hebben de leden van Exokan zeer goede resultaten behaald. Zo werden de jeugdleden Techinco Arendsen drie keer kampioen, Isa Luimers en Rilana Buiting één keer kampioen met hun vogels. Bij de volwassenen werden Marc Arendsen, Evert Berns, Bertus Zweverink en Hans Hermans twee keer kampioen van Nederland in hun klassen.

Vogelvereniging Exokan Hengelo behaalde in totaal 36 medailles.