Vlnr: mevr. Liesje Lubbers, mevr. Willemien Bloemendal, mevr.Rikie Ooms.
Vlnr: mevr. Liesje Lubbers, mevr. Willemien Bloemendal, mevr.Rikie Ooms. Foto: Gerwin Nijkamp

Ledenvergadering Chr. zangver.

Looft Den Heer Hengelo

Hengelo - Tijdens de algemene ledenvergadering van Looft den Heer op maandag 5 januari in Ons Huis te Hengelo werden een drietal leden gehuldigd voor hun langjarig lidmaatschap van van de zangvereniging.

De vergadering werd geopend door voorzitter Antoon Scholten die het voltallige koor welkom heette en een ieder een goed en gezond 2015 toewenste.In het bijzonder heette hij het erelid mevr. Betty Harmsen welkom en hij was verheugd dat ze aanwezig was. De notulen van de ledenvergadering van jan. 2014 werden voorgelezen door de secretaresse mevr. Silvia Jolink, die onveranderd werden goedgekeurd.

In een uitgebreid jaarverslag ging mevr. Jolink in op de vele aktiviteiten die de vereniging in 2014 had gedaan en het verslag werd met een welgemeend applaus beloond. Enkele activiteiten waren het uitbrengen van de projectliederen Berta en Suzanne, de deelname aan de korenmiddag van alle Hengelose koren, de zangavond in Ons Huis en de deelname aan het Pleinenfeest. Het jaarverslag van de penningmeesteresse mevr. Dicky Harmsen gaf een positief saldo te zien, zeker gezien de vele aktiviteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

De verschillende commissies die de vereniging bezit deden vervolgens verslag van hun bevindingen. Van de Bingo-girls, een aantal dames die veel aktiviteten organiseren kwam het voorstel om de gezellige middag voor de leden en hun partners elk jaar te organiseren, gezien de leeftijd van de koorleden. Dit voorstel viel in goede aarde bij de aanwezigen. Dhr. Bennie Grootbod werd bij de bestuursverkiezing met algemene stemmen herkozen. Het hoogtepunt van deze vergadering was wel de huldiging van jubilerende koorleden. Een tweetal dames, mevr. Willemien Bloemendal en mevr. Liesje Lubbers werden door de voorzitter toegesproken en dank gebracht voor hun 50-jarig lidmaatschap. Zij ontvingen bloemen en een fraai sculptuur en een daverend applaus van de andere koorleden.Voorzitter Scholten vertelde daarna dat een koorlid 65 jaar bij Looft den Heer was en daarvoor bij de bond geen passend geschenk was te vinden, maar dat het toch gelukt was, dat dan ook terecht aan mevr. Riekie Ooms werd uitgereikt voor het zo trouw lid zijn van de vereniging, ook zij ontving bloemen en de hartelijke felicitaties. Uitgebreid ging de voorzitter in op het aantrekken van dirigente mevr. Gerrie v .d. Horst 10 jaar geleden. In eerste instantie zou dat voor 1 jaar zijn, maar zij is steeds gebleven en daar zijn wij heel blij mee, aldus de voorzitter. Onder jouw leiding heeft het koor een groei doorgemaakt, wat wel blijkt uit de manier waarop er gezongen wordt, heel hartelijk dank daarvoor. Namens allen werd Gerrie v.d. Horst een fraai boeket bloemen en een envelop overhandigd. In een dankwoord sprak zij dat ze graag de leiding heeftover het koor.

Het programma voor 2015 bevat de medewerking aan een kerkdienst in het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem, deelname aan een groot korenfestival in´s Hertogenbosch,zingen tijdens de dodenherdening op 4 mei en de deelname aan een eventueel bevrijdingsconcert, waarvan de plannen nog in de steigers staan en wat verder aan de orde komt. Bij de rondvraag werden enkele vragen gesteld, waarna de voorzitter de vergadering afsloot met de hoop op een goed zangjaar. Houd u van zingen, dan bent u van harte welkom om een repetitie bij te wonen op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Ons Huis te Hengelo Gld.