Prinszes Rowan zwaait scepter over Knollendarp

Na zes jaar weer een carnavalsoptocht

Hengelo - De carnavalsdagen staan weer voor de deur. Sinds zes jaar wordt er dan ook in Hengelo feest gevierd. Hengelo, tijdens deze dagen beter bekend als Knollendarp, viert dit onder de bezielende leiding van C.V. De Peardeknuppels. Dit jaar zwaait Prinszes Rowan de 1e de scepter in Knollendarp.

Traditiegetrouw wordt op de carnavalszondag het kindercarnaval gevierd. Dit wordt al enkele jaren samen met een trouwe schare kids en hun ouders gevierd in de feesttent. Uiteraard samen met alle leden van de Raad van Elf, de Dansmariekes en de Prins. Echter, de Peardeknuppels zouden de Peardeknuppels niet zijn als ze niet blijven vernieuwen. Dit jaar staat er voor de zondag dan ook een heuse Carnavalsoptocht gepland. Het is vooral om een invulling te geven aan het kindercarnaval, maar de bedoeling is dat ook volwassenen zich niet tegen laten houden om mee te doen of om in ieder geval hun kinderen te helpen. Dus op zondag 15 februari om 14:30 uur gaat de eerste Hengelose Carnavalsoptocht van start. De deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven en kunnen zich melden op de dag zelf, op het plein bij de grote kerk. Vanaf 14:00 uur kunnen de deelnemers zich (gratis!) inschrijven.
Uiteraard zullen er mooie prijzen verdeeld worden onder de mooist versierde wagens, fietsen, skelters en (verkleedde) deelnemers die gewoon meelopen.
De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de grote feesttent onder muzikale begeleiding van DJ Jordy en voor de kinderen is er uiteraard wat te drinken en iets lekkers. De Peardeknuppels geven hiermee weer een nieuwe impuls aan het Hengelose (kinder)carnval en hopen dan ook van harte op uw medewerking.


www.depeardeknuppels.nl


Bibliotheek servicepunt

Steenderen - In 2015 blijft het bibliotheek servicepunt in Steenderen geopend. Niet meer in samenwerking met Zozijn op Pad, maar met gastvrouwen en gastheren vanuit bibliotheek West-Achterhoek.

Zij kunnen de klanten helpen met het innemen en uitlenen van uw bibliotheekmaterialen en het reserveren van materialen met behulp van de catalogus. Verder kunnen de gastvrouwen en -heren direct contact opnemen met het digitale loket voor de klantenservice, als er andere vragen zijn. De bieb wordt betrokken bij de bouw van het integraal kindcentrum in Steenderen. De bibliotheek hoopt dat daar ruimte komt voor een bibliotheek voor jong en oud. De openingstijden van het servicepunt Steenderen blijven voorlopig gehandhaafd.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl