Irma ten Brinke en Jacqueline Snel trappen concertserie af.
Irma ten Brinke en Jacqueline Snel trappen concertserie af. Foto: Gerwin Nijkamp

Eerste concert op 25 januari in Vordense Dorpskerk

Dorpskerk Primero concierto de 'Un Viaje a España y Portugal'

Vorden - Het eerste concert van de reis naar Spanje en Portugal, 'Un Viaje a España y Portugal', is de eerste van een serie concerten in de aanloop naar het grote concert dat Cultuurfonds Vorden op 5 en 6 september aanstaande onder die titel organiseert in de Sporthal van Vorden. Hetconcert wordt op 25 januari in de Vordense Dorpskerk gehouden. De aanvang is 15.30 uur.

Het is tevens het eerste concert dat georganiseerd wordt in een samenwerkingsverband met het Cultuurfonds Vorden en de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden.In dit eerste concert Kamermuziek, verzorgd door de sopraan Irma ten Brinke en gitariste Jacqueline Snel. 'Spaanse en Portugese Muziek voor zang en gitaar'. Zij vertolken muziek van de componisten Fernando Sor, Georg Friedrich Handel, Alonso Madurra, Joaquin Rodrigo, Heitor Villa-Lobos, Isaac Albaniz, Carlos Guastavino en Frederico Garica Lorca.

Irma ten Brinke is thuis in de verschillende klassieke muziekstijlen: Met haar flexibele stem bestrijkt zij een zeer uiteenlopend gebied van lyrisch tot licht-dramatisch en beschikt ze over een soepele coloratuur. Ze soleerde o.a. in de grote oratoria van Bach, Handels Messiah en Judas Maccabeus. diverse missen van Mozart, Haydns Die Schöpfung en Stabat Mater. Haar liefde voor het lied resulteerde in diverse recitals met o.a. gitariste Jacqueline Snel en pianiste Micha van Weers.

Jacqueline Snel is op negenjarige leeftijd gitaarlessen gaan volgen aan de Schiedamse Muziekschool. Zij begon als 17- jarige de studie klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde bij de gitaardocenten Ruud Verhelst, Jan Goudswaard en Antonio Pereira-Arias. In 1988 studeerde ze af. In 2011 componeerde de Noordwijkse componist Hans Plug voor haar de gitaarsolo 'Stilleven'. Sinds 2010 werkt zij samen met sopraan Irma ten Brinke.


www.cultuurfondsvorden.nl