Scouting Sweder van Voorst start het nieuwe jaar met een boerenkoolmaaltijd.
Scouting Sweder van Voorst start het nieuwe jaar met een boerenkoolmaaltijd. Foto: Liesbeth Oukes

Sweder van Voorst beginnen 2015 met traditie

Scouting start nieuwe jaar met boerenkool

Hummelo - Zaterdag 10 januari startten leden, leiding en vrijwilligers van Scouting Sweder van Voorst het nieuwe jaar traditiegetrouw met een boerenkoolmaaltijd in het clubgebouw in Hummelo. Rond de klok van 12.00 uur waren de tafels gedekt.

De ochtendopkomst werd door de scouts gebruikt om de boerenkool te koken. Daarvoor schilden ze vele kilo's aardappelen. Gelukkig was de boerenkool al gesneden. Met dank aan AGF Garritsen de Kruisbrink voor het schenken van de aardappelen en de boerenkool.

Bestuurslid Geert Meffert mocht na het welkom aan allen naar voren komen. Hij werd in het zonnetje gezet omdat hij 40 jaar bij de scouting is, een lange tijd. Mooie woorden en een fraaie plant kreeg hij aangeboden.

Daarna was het dan toch echt tijd om te gaan eten. De boerenkoolstamppot werd geserveerd met smaakmakers als uitjes, augurkschijfjes, piccalilly, spekjes en worst.

Tot slot genoot iedereen van heerlijke toetjes, zoals die van Bastogne Koeken, gemaakt door de welpen. Daarna sloten de welpen, scouts, explorers en hun leiding de ochtend, jammer genoeg in een regenbui, af door de vlag te strijken. Vervolgens moest de kerstversiering worden opgeruimd en kon het nieuwe jaar beginnen!


www.scoutingsweder.nl.