Winnaar Sander Sesink (r.) en nummer twee Jos van Leussen.
Winnaar Sander Sesink (r.) en nummer twee Jos van Leussen. Foto: Liesbeth Oukes

Sander Sesink biljartkampioen bij De Seven Steenen

Steenderen - Tijdens de feestdagenstop van de biljartcompetitie, in de twee weken rond de jaarwisseling, speelde Biljart Vereniging De Seven Steenen weer haar jaarlijkse terugkerende onderlinge toernooi, georganiseerd door Jos Sesink en Arie Wassink. De (kruis)finalisten speelden op woensdagavond 7 januari hun slotwedstrijden. Na een spannende finale tussen Sander Sesink en Jos van Leussen, lukte het Sander de titel te behalen.

Het toernooi had dit jaar een iets andere opzet, genaamd Libati. Elke wedstrijd moesten 20 Libre, tien bandstoten en tien van rood worden gespeeld. De wedstrijden waren verdeeld in twee poules en de twee best geplaatste biljarters per poule mochten door naar de finaleronde.

Na zeer goede voorrondes, waarin een partij zelfs in acht beurten werd gespeeld en dus het niveau erg hoog lag, waren de vier finalisten bekend. Op woensdagavond 7 januari mochten deze vier heren: Arie Wassink, Gerard Dokman, Sander Sesink en Jos van Leussen in een kruisfinale uitmaken wie in de grote finale zou mogen uitkomen. Het café zat vol met leden die ook deze wedstrijden op de voet volgden. Er kwamen heerlijke hapjes rond.

Na ook nu spannende wedstrijden mochten Sander en Jos strijden voor de hoogste clubeer. Sander verloor dit toernooi nog geen enkele wedstrijd, wat deze slotpartij extra spannend maakte. Toch gaf Jos aan Sander goed partij, beide bleven wat puntentelling betrof dicht bij elkaar. Jos behaalde uiteindelijk met 36 punten een mooie tweede plek. Sander behaalde na 29 beurten als eerste de 40 punten en mag zich dit jaar de beste biljarter van de vereniging noemen!

Die week ging aan de bar het verhaal rond dat de hoofdprijs een auto zou zijn. Zo kwam het dat de nieuwe biljartkampioen uit handen van Mario mooie bloemen en een autootje kreeg, die door Sander lachend werden ontvangen. John werd nog geroemd vanwege het feit dat hij door een partij uit te stoten in acht beurten in het Guinness Book of Records kon. Hij kreeg daarvoor eveneens een applaus.

Uit handen van voorzitter Herman Steentjes werden Jos en Arie bedankt met een bloemetje voor de goede organisatie. Sander en Jos mochten hun prijzen in ontvangst nemen.

Libati: 20 Libre, tien bandstoten en tien van rood

De leden van de biljartvereniging bedankten Mario en Jeannine Groothedde van De Seven Steenen voor hun gastvrijheid. Medewerkster Marissa kreeg bloemen voor de goede zorgen tijdens de wedstrijdavonden.

Uiteraard wil de vereniging graag nieuwe leden verwelkomen!