Kinderboekenschrijver Fred Diks leest met de leerlingen uit eigen werk. Foto: PR

Kinderboekenschrijver Fred Diks leest met de leerlingen uit eigen werk. Foto: PR

Fred Diks bezoekt Dorpsschool Halle

Algemeen

HALLE - De kinderen genoten. Kinderboekenschrijver Fred Diks was met stapels boeken naar de Dorpsschool Halle gekomen om op zijn favoriete invalschool voor te lezen en te vertellen.  

Op Dorpsschool Halle staan leesbevordering en leesmotivatie centraal. Lezen is leuk en moet leuk zijn. Verschillende leerkrachten van de school bezochten onlangs een inspiratieavond bij de Readshop in Zelhem waarbij ook Fred Diks, de schrijver van onder meer Koen Kampioen aanwezig was. Fred, die zelf ook leerkracht in het basisonderwijs is, nam graag de uitnodiging aan om ‘zijn verhaal’ als kinderboekenschrijver te vertellen aan alle kinderen van de Dorpsschool Halle.
Stapels boeken van Fred Diks zijn er aangeschaft bij de boekhandel de Readshop in Zelhem. Ook nam Fred Diks voor de leerlingen hele stapels boeken mee om te lezen.
Na een mooie voorbereiding in alle groepen door vooraf al boeken voor te lezen en zelf te lezen konden de kinderen de bekende schrijver ook in het echt verwelkomen. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hebben aandachtig naar hem geluisterd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant