Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk treedt op bij Museum Smedekinck. Foto: Jan Saalmink

Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk treedt op bij Museum Smedekinck. Foto: Jan Saalmink

Altijd met het goede been beginnen

Algemeen

VELSWIJK - De recente najaarsvergadering van de Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk stond in het teken van de plannen voor de komende tijd. Voorzitter Bennie Bannink vertelt dat er al weer een aantal optredens in de agenda staan. Een mooi voorbeeld was het optreden op 11 september bij Museum Smedekinck samen met de Harmonie Prinses Juliana en de slagwerkgroep Concordia. Om de jeugd actief te betrekken bij plaatselijke folklore wordt gewerkt aan een speciaal introductieprogramma, dit is een programma voor de kinderen maar ook voor de juffen en meesters. 

Danslerares Coby Meijer heeft het programma voor de komende oefenperiode klaar. Natuurlijk worden de dansen die dit seizoen tijdens optredens worden uitgevoerd geoefend. De nadruk ligt hierbij op ‘sierlijk dansen en presenteren’ waardoor het voor publiek mooi is om naar te kijken. Hiervoor is het nodig om altijd met ‘het goede been’ te beginnen om de eerste figuur gelijkmatig en sierlijk te kunnen dansen. Hierna stuurt de muziek de dansers door de figuren van een dans heen. Om voor de nodige afwisseling te zorgen is er ook ruimte om samen een geheel nieuwe dans te leren.

De dansgroep heeft altijd plaats voor nieuwe dansers en muzikanten. Nieuwe leden worden begeleid door ervaren dansers en zodra je de eerste dansen onder de knie hebt, volgt de rest vanzelf. Om voor dansende mensen muziek te maken, is een geheel nieuwe ervaring voor muzikanten. Gebeurt dit ook nog voor een enthousiast publiek dan is het samen genieten. Wekelijks wordt er geoefend op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Dorpshuis D’n Draejer, aan de Velswijkweg 50 in Velswijk en de koffie staat klaar. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant