Opbaarruime Het Leerhuys bij de Lambertikerk in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Opbaarruime Het Leerhuys bij de Lambertikerk in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Het Leerhuys voor publiek geopend

Algemeen

ZELHEM - Wanneer er zondag 3 oktober geen opbaring is zal opbaarruime Het Leerhuys bij de Lambertikerk aan Markt 2 in Zelhem haar deuren voor het publiek openen van 12.30 tot 17.00 uur. Het Leerhuys beschikt over een 24-uurs kamer waar familie en vrienden tot op het laatste moment in een intieme sfeer bij hun dierbare kunnen zijn.

Naast de opbaarruimte zijn er ruimtes beschikbaar voor condoleance of om met elkaar samen te zijn buiten de opbaarruimte. Het Leerhuys is beschikbaar voor iedereen, het is niet nodig lid te zijn van de kerk. De naastgelegen Lambertikerk is zondag niet open. Wel is de kerk te reserveren voor iedereen die hier een uitvaartdienst wil houden. Het Leerhuys en/of de Lambertikerk reserveren kan via de uitvaatondernemer.

Zondag zal ook DeUitvaartLoopkoets.nl op het Lambertikerk terrein aanwezig zijn. Deze uitvaartloopkoets is voor Oost Nederland een nieuwe manier om een overledene naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. De koets doet denken aan de tijd dat het rouwvervoer nog met een paardenkoets werd uitgevoerd, waardig en stijlvol. De koets, die een zeer lichte loop heeft, kan door vier tot acht personen worden voortbewogen. Naast de bijzondere uitstraling van de koets is dit een zeer milieuvriendelijke manier van rouwvervoer.

Medewerkers van het Leerhuys en DeUitvaartLoopkoets.nl zullen belangstellenden graag te woord staan en uitleg geven van de mogelijkheden die kunnen worden geboden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant