Marieke Barmentloo, met haar pony's een van de deelnemers van de menwedstrijd dit jaar. Foto: Theo Janssen

Marieke Barmentloo, met haar pony's een van de deelnemers van de menwedstrijd dit jaar. Foto: Theo Janssen

31ste Samengestelde Wedstrijd Mennen In Stap en Draf

Algemeen

Zondag 3 én zondag 10 oktober 2021

HENGELO – Op evenemententerrein De Hietmaat aan de Zelhemseweg 15 in het Gelderse Hengelo organiseert menvereniging In Stap en Draf op zondag 3 én zondag 10 oktober de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd Mennen (SWM). De door de ministers Mark Rutte en Hugo de Jonge op 13 augustus aangekondigde versoepelingen, kwamen voor de vereniging te laat en daarom heeft In Stap en Draf vervolgens besloten de twee weekenden om te zetten naar twee één-daagse wedstrijden. De resultaten tellen mee voor de selectie van diverse landelijke kampioenschappen.

Op zondag 3 oktober zijn de pony-aanspanningen uitgenodigd om de drie onderdelen van een SWM te verrijden. Op zondag 10 oktober worden de paarden verwacht. Er wordt onder meer gestreden door enkelspan-combinaties en tandem-aanspanningen, maar ook de twee- en vierspannen zullen van de partij zijn.
In de ochtend wordt gestart met de Dressuur: het correct rijden van diverse figuren en overgangen. Aansluitend is er de Vaardigheid (het kegeltjes rijden). Daarna volgt de marathon bestaande uit zes hindernissen, gesitueerd op het evenemententerrein De Hietmaat.

Nu per 25 september de maatregelen behoorlijk versoepeld zijn, mag de organisatie bezoekers ontvangen die volgens de geldende RIVM-regels via een coronacheck gecontroleerd worden. De vereniging maakt er twee mooie dagen van samen met de deelnemers, die weer toegezegd hebben in Hengelo te willen rijden na een jaar van weinig mogelijkheden tot starten. Dank aan de sponsoren die de vereniging ook in deze lastige tijden blijven ondersteunen.


www.instapendraf.nl

Henk Garrits met zijn tweespan. Foto: Theo Janssen
Het vierspan van Mark Weusthof. Foto: Theo Janssen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant