Afbeelding
Foto: PR

Horeca- of winkelpand gekocht: zo knap je het duurzaam en betaalbaar op

Partnerbijdrage

Duurzaamheid en geld uitsparen gaan vaak hand in hand. Heb je een horeca- of winkelpand gekocht, dan heb je al genoeg andere kosten gemaakt en ga je voor de make-over slim te werk met onderstaande tips. Zo maak je de boel net zo aanlokkelijk voor gasten dan wel klanten, als met een peperdure verbouwing. 

Ruimte strippen en opnieuw schilderen

Heb je eenmaal de sleutel gekregen, dan begin je met het strippen van de complete ruimte. Vervolgens doe je inspiratie op voor de basiskleuren van je winkel, lunchroom of eetcafé. Kijk wat trendy is, maar ook wat warmte uitstraalt. Een lichte muurkleur in combinatie met veel hout stelt mensen op hun gemak. Om beide materialen een kleur te geven die lang mooi blijft, kies je de juiste verf. Klik hier voor de beste merken, ook als je voor behang kiest. 

Inrichten met veel (gebruikt) hout

Een duurzaam ingericht pand spreekt gasten en klanten aan. Hoe creatiever je daarbij bent, des te meer zijn ze onder de indruk. Zeker als veel van hout is vervaardigd, het meest duurzame bouwmateriaal dat er bestaat. Tafels en stellingkasten van gebruikt hout zet je met een beetje handigheid zelf in elkaar, of je gaat op Pinterest op zoek naar semiprofessionele houtbewerkers in de buurt. Vervolgens geef je ze een laag lak van Sikkens, een merk dat goed voor hout zorgt. 

De gevel een uitnodigende kleur geven

De eerste indruk is natuurlijk de gevel van je pand. Deze mag, soms in overleg met de lokale schoonheidscommissie, best een nieuwe kleur hebben. Daarmee benadruk je het gegeven dat er een nieuwe ondernemer actief is in het pand. Je weet intussen waar je de beste muurverf voor buiten koopt. Niet doen: met witte stiften op de ramen schrijven. Dit doen ze in veel pop-up winkels, maar hiermee wek je de indruk dat je bedrijf hier maar tijdelijk zit. Zorg dus voor professionele belettering. 

Buiten uitstallen van je producten

Het ouderwetse stadsgevoel: loop rond 8 uur ‘s morgens door de straten en zie hoe alle ondernemers hun koopwaar buiten uitstallen. Hoe pak jij dit aan? Ook hier maak je gebruik van houten displays, die een warmere uitstraling hebben dan andere materialen. En vaak betaalbaarder zijn, laat staan als je onderdelen recyclet. Van restjes hout maak je zelf bordjes met informatie erop: van je website tot inspirerende producten, dat staat speels en gezellig. Een ander aspect waar de aanloop blij van wordt: veel groen. Zorg dus als finishing touch binnen én buiten voor grote, onderhoudsvriendelijke planten in terracotta potten. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Colorstore. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant