Afbeelding
Foto: PR

Dit zijn de beste spiegels voor aan je wand!

Partnerbijdrage

Een spiegel is handig om jezelf in te bewonderen. Daarnaast kan een spiegel een ruimte ook echt een finishing touch geven. Een spiegel reflecteert licht, waardoor de kamer er optisch groter uit kan zien. Wil je daarom ook een mooie spiegel voor aan de wand? Lees dan gauw verder, want hieronder delen we een aantal handige tips die de aankoop vergemakkelijken!

Wat voor spiegel zoek je?

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte spiegel, is het belangrijk om te bedenken waar je deze wilt plaatsen en waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten spiegels die elk een eigen functie hebben. Zo kun je kiezen voor een praktische passpiegel in de hal of slaapkamer, een stijlvolle badkamerspiegel met verlichting, of een decoratieve wandspiegel in de woonkamer. Bedenk ook welke stijl je voorkeur heeft: een moderne, minimalistische spiegel of juist een klassiek en rijkelijk versierd exemplaar. Door van tevoren duidelijk te bepalen wat je zoekt, kun je gerichter gaan zoeken en de ideale spiegel vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en interieur.

Afmetingen spiegel

Bij Glaswebinkel kun je een spiegel op maat laten snijden. Bij het kiezen van de juiste afmetingen voor de spiegel is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin hij komt te hangen. Meet de beschikbare wand zorgvuldig op en bedenk hoe groot je de spiegel wilt hebben. Een te kleine spiegel kan verloren ogen aan een grote wand, terwijl een te grote spiegel de ruimte kan overweldigen. Denk ook na over de hoogte waarop je de spiegel wilt ophangen. Voor een passpiegel is het bijvoorbeeld handig om hem op ooghoogte te plaatsen, zodat je jezelf goed kunt bekijken. Voor een decoratieve wandspiegel kun je wat meer spelen met de hoogte om een interessant visueel effect te creëren. 

Geslepen of ongeslepen randen?

Bij het kiezen van een spiegel kun je ook letten op de afwerking van de randen en het type glas. Spiegels kunnen zowel geslepen als ongeslepen randen hebben. Een geslepen rand geeft de spiegel een strak en modern uiterlijk en is ideaal als je de spiegel zonder lijst wilt ophangen. Een spiegel met ongeslepen randen heeft een meer vintage en ambachtelijke uitstraling en kan mooi samengaan met een lijst of een omlijsting van mozaïektegels voor een unieke look. 

Veiligheid voorop

Denk bij het kiezen van de afwerking ook na over de veiligheid, vooral als je kinderen hebt. Een spiegel met geslepen randen heeft geen scherpe randen, wat het risico op verwondingen vermindert. Voor extra veiligheid kies je voor veiligheidsglas: gehard glas of gelaagd glas. Gehard glas is tot 5 keer sterker dan normaal glas en breekt in kleine onscherpe stukjes bij schade. Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten met folie ertussen, wat het moeilijk maakt om erdoorheen te vallen of te breken.

Dit artikel wordt u aangeboden door Glas webwinkel. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid