Op de ouderendag op 7 oktober geven medewerkers van de GGD onder andere een toelichting op hun werk tijdens corona. Foto: PR
Op de ouderendag op 7 oktober geven medewerkers van de GGD onder andere een toelichting op hun werk tijdens corona. Foto: PR

Wat doet de GGD precies?

Zorg

Lezing van epidemioloog en verpleeg-kundige tijdens ouderendag

TOLDIJK – Hoe is de GGD ontstaan? Wat doen de medewerkers van deze dienst eigenlijk precies? En hoe heeft corona hun werk beïnvloed? Op deze en vele andere vragen krijgen bezoekers van de ouderendag op vrijdag 7 oktober antwoord. Twee GGD-medewerkers verzorgen een lezing en er is live muziek van seniorenentertainer Hans Vesterink.

De ouderendag is een jaarlijks initiatief van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo, Keppel en Stichting Welzijn Steenderen waarbij ze worden ondersteund door KBO-PCOB en Senioren 60+. Dit jaar staat de ouderendag gepland op vrijdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur bij Zaal Den Bremer in Toldijk. Ieder jaar nodigt de organisatie een interessante spreker uit voor deze bijeenkomst. Nu er na twee jaar eindelijk weer een bijeenkomst kan worden gepland, leek het de organisatie mooi om eens een kijkje te krijgen in het werk van GGD-medewerkers.

Caroline Timmerman is epidemioloog bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland en neemt samen met collega en verpleegkundige Afke van Althuis de lezing voor haar rekening. “De GGD is ruim 100 jaar geleden ontstaan toen ons land te maken had met veel infectieziekten. Dat was natuurlijk te wijten aan weinig kennis over deze ziekten, de bestrijding ervan en over hygiëne. We nemen de aanwezigen mee terug in de tijd hoe zo de GGD is ontstaan en wat toen en nu nog steeds onze missie is”, aldus epidemioloog Timmerman. Haar collega Van Althuis geeft een toelichting op het werk van de GGD tijdens corona en dan met name welke maatregelen er werden genomen in verpleegtehuizen om uitbraken te voorkomen.

Het belooft een interessante lezing te worden waarbij uiteraard voldoende ruimte is om vragen te stellen. Seniorenentertainer Hans Vesterink zorgt vervolgens met accordeon, gitaar en zang voor de gezellige muzikale omlijsting. Deze middag mag men niet missen. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze ouderendag voor 5 euro per persoon bij te wonen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid