Bram is een van de Jonge Helden van Nierstichting Nederland. Foto: Marco De Swart
Bram is een van de Jonge Helden van Nierstichting Nederland. Foto: Marco De Swart

Ook voor kinderen: Nierstichting collecte 18-24 september

Zorg

ZELHEM - Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. In de week van 18 tot en met 24 september zetten daarom duizenden vrijwilligers zich in voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In het gebied van de oude gemeente Zelhem wordt gecollecteerd met de collectebus met daarop ook een QR-code. Op deze manier kan men zelf kiezen hoe men het liefst doneert; QR-code scannen of contant. Alle donaties dragen bij aan een toekomst van genezing van nierziekten.  

Dit jaar is de focus gericht op kinderen. Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”  
Bram (4) is geboren met een erfelijke nierziekte. Sinds kort moet hij elke middag en nacht dialyseren. 11 uur lang. Dat houdt hem in leven. Zijn moeder Marianne: “Ik denk dat het vooral Bram zelf is, die me op de been houdt. Want hij blijft vrolijk en vol levenslust. Ondanks dat hij dagelijks moet dialyseren, snel moe is, al die medicatie moet slikken en zich aan een strikt zout- en fosfaatarm dieet moet houden. Voor mij is hij de grootste jonge held die er is.”

Collectevrijwilligers maken verschil voor nierpatiënten
Samen ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen, kan door er aandacht voor te vragen en meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt Henk Winkel, collectecoördinator van de Nierstichting. “Wij zijn ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en zij rekenen weer op uw steun voor hun werk, ook voor deze jonge helden!”
Help ook mee, geef aan de collectant of doneer via nierstichting.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid