Afbeelding

KWF Kankerbestrijding collecteert met QR-code op collectebord

Zorg

BRONCKHORST - Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (4 tot en met 10 september) wordt in Bronckhorst weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. Iedereen die iets over heeft voor het goede doel kan eenvoudig doneren door de QR-code te scannen met hun telefoon.

Geen bus, maar een collectebord
“KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte”, zegt Trudy Sloot, voorzitter van collecteteam Bronckhorst. “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en vrijblijvend.”
Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

Collecte
Vorig jaar werd in Bronckhorst 26.435,69 euro opgehaald. Trudy Sloot: “Hartverwarmend dat zoveel mensen het verschil willen maken voor mensen met kanker. Dit jaar hopen we weer op een mooi bedrag!”
Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. “Elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.” Voor wie de collectant heeft gemist, kan doneren via de website.

Collectanten gezocht
Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Bronckhorst is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan via mail: kwfbronckhorst@gmail.com.

KWF Kankerbestrijding
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. KWF is tegen kanker en vóór het leven. Voor op tijd erbij zijn. Voor de juiste behandeling. Voor je leven weer op de rit krijgen. Voor de beste zorg. En voor de grote en kleine dingen die het leven zo mooi maken. KWF investeert in het leven. Daarom wordt niet alleen levensveranderend onderzoek gefinancierd, maar wordt ingezet voor een beter leven voor iedereen die leeft met en na kanker. Om samen het verschil te maken. Omdat er zoveel is om voor te leven.


www.kwf.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant