Afbeelding

Bevolkingsonderzoek borstkanker voor cliënten uit Hoog-Keppel

Zorg

HOOG-KEPPEL - Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar uit Hoog-Keppel worden voor het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgenodigd vanaf eind augustus. Zij worden dit jaar in Zelhem uitgenodigd. Normaliter staat het onderzoekscentrum altijd op de parkeerplaats bij het zwembad. Helaas kan deze locatie in de zomermaanden niet worden gebruikt vanwege de beschikbare stroomcapaciteit die nodig is voor het zwembad en het onderzoekscentrum. Het onderzoekscentrum is nu te vinden in Zelhem bij de brandweerkazerne aan het Industriepark 2.

Vanaf 1 januari 2022 zal Bevolkingsonderzoek Oost doorgaan als Bevolkingsonderzoek Nederland. Dit is onder meer te zien aan een nieuw logo op het (mobiele) onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten, een mammografie. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide screeningslaboranten. Twee screeningsradiologen beoordelen de röntgenfoto’s en zoeken naar verdachte afwijkingen. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker staat op de site, of bel met de informatielijn, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 088 11 86 300.


www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid