Wethouder Evert Blaauw, bestuurder Anja Stunnenberg en enkele bewoners van De Zonnekamp onthullen de zonnewijzer. Foto: Monique Ploeger

Wethouder Evert Blaauw, bestuurder Anja Stunnenberg en enkele bewoners van De Zonnekamp onthullen de zonnewijzer. Foto: Monique Ploeger

Bewoners openen De Zonnekamp II

Zorg

ZELHEM - Naast het eigentijdse woonzorgcentrum De Zonnekamp in Zelhem dat een thuis biedt aan bijna zeventig ouderen is op woensdag 6 juli het spiksplinternieuwe gebouw met 32 extra verpleeghuisplekken officieel en feestelijk geopend.

Met De Zonnekamp II laat ouderenzorgorganisatie Markenheem zien dat een mooi functioneel gebouw en nieuwe technologische ontwikkelingen het wonen en leven kunnen veraangenamen van ouderen met een zorgvraag. Markenheem bouwt duurzaam en kan met dit bouwconcept ook inspelen op een eventuele veranderende vraag in de toekomst. Bij de nieuwbouw wordt de volledige energievraag elektrisch ingevuld en grotendeels zelf opgewekt met zonnepanelen.

Wethouder Evert Blaauw en Anja Stunnenberg, bestuurder Markenheem, verrichtten samen met enkele bewoners van De Zonnekamp de officiële opening door het onthullen van de zonnewijzer. De zonnewijzer kent een lange geschiedenis met De Zonnekamp en heeft een nieuwe plek gekregen in de prachtig aangelegde tuin, dat de verbinding vormt tussen de vier villa’s.

De bouw is bijzonder snel verlopen. In juli 2021 werd het startsein van de bouw gegeven, in februari 2022 vond de sleuteloverdracht plaats en begin mei 2022 heeft Markenheem de eerste bewoners verwelkomd.

Cliënten die belangstelling hebben om te komen wonen in De Zonnekamp kunnen contact opnemen met de medewerkers Woonzorgbemiddeling Markenheem via telefoonnummer 0314 - 376010.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid