Afbeelding

Rijschoolhouders Doetinchem en omgeving laten zich zien tijdens demonstratierit

Vervoer

DOETINCHEM/REGIO - Vanaf 15 december 2020 zit het CBR dicht en alle rijscholen zijn sindsdien de weg niet meer op geweest. De steun vanuit de overheid is ver te zoeken. En dat voor een branche die voor de maatschappij zo belangrijk is waar het gaat om de toekomstige vervoers- en transportsector. Daarom gaan de rijschoolhouders zich zien tijdens een demonstratierit op 19 februari om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van het CBR Examencentrum in Doetinchem. Zij rijden met de lesauto’s een ronde door Doetinchem.

Veel rijschoolhouders hebben de tweede lockdown nog geen cent overheidssteun ontvangen. Voor hen die gebruik kunnen maken van regelingen komt het geld laat en is nu zelfs niet genoeg om zakelijke kosten te dekken waardoor er niets over blijft om van te leven. Zonder inkomen en steun van de overheid houden veel rijscholen het niet langer vol.

Ze willen weer aan het werk!
De rijschoolhouders maken zich ook zorgen over hoe het met de indeling van de examens geregeld gaat worden en zijn daarvoor afhankelijk van het CBR. Zij hebben daar totaal geen zeggenschap in. Doordat we nu weer drie maanden niet mogen lessen, werken de meeste rijscholen met wachtlijsten en die lopen nu behoorlijk op waardoor nieuwe leerlingen langer moeten wachten.

Rijschoolhouders zijn het wachten meer dan zat en willen graag een routekaart waarop duidelijk een volgorde van opstarten te zien is. Ze vragen de overheid om per direct actie te ondernemen door te zorgen voor een duidelijke routekaart. En mocht het nog even duren voordat ze mogen lessen, willen ze fatsoenlijke vergoedingen want hun spaarpotje begint leeg te raken!

De organisatie is in handen van rijscholenvereniging Kring 66 Doetinchem. Voor meer informatie: 06 46748897.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid