Taxussnoeisel inzamelen loont nog steeds. Foto: PR
Taxussnoeisel inzamelen loont nog steeds. Foto: PR

Stichting Taxus Taxi actief met taxusinzameling

Vervoer

VORDEN - Het taxus inzamelseizoen is weer begonnen. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Omdat het voor de stichting niet mogelijk is om overal een huis-aan-huis service aan te bieden, is zij afhankelijk van inzamelpunten. Ook dit jaar is er een samenwerking met hoveniersbedrijf Piek Zweverink in Vorden.

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van taxussnoeisel, de taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën, kan Stichting Taxus Taxi iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Een resultaat waar zij trots op is!

Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

Mensen in de gemeente Bronckhorst kunnen kosteloos het jong geknipte taxussnoeisel afgeven bij Piek Zweverink hoveniers op Addinkhof 16A te Vorden. Wel alstublieft van te voren even bellen op 06-2447 1556 om het knipsel aan te melden.

Kwaliteit van het snoeisel
Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.


Gratis materialen
Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij Piek Zweverink hoveniers. Het taxussnoeisel mag ook op een andere manier worden vervoerd (bij voorkeur niet in plastic). Het snoeisel kan men dan ter plekke overschudden in de daarvoor bestemde tassen. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden te site.


taxustaxi.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid