De finalisten van de Heren Dubbel 7: van link naar rechts: Dirk Pasman & Robbie Bouwmeister (1ste prijs) en Rogier Oonk & Robert Sesink (2de prijs). Foto: Dick Wullink

De finalisten van de Heren Dubbel 7: van link naar rechts: Dirk Pasman & Robbie Bouwmeister (1ste prijs) en Rogier Oonk & Robert Sesink (2de prijs). Foto: Dick Wullink

Oliebollen en tennisballen bij open toernooi HLTC Het Elderink

Sport

HENGELO - Er werd net zo goed gescoord met oliebollen als met tennisballen. Maar liefst 2000 gingen er lekker in bij de deelnemers en toeschouwers van het Open Oliebollen Dubbel Tennistoernooi dat van 7 tot en met 14 januari werd gespeeld op de banen van HLTC Het Elderink te Hengelo Gld. Dit gezellige toernooi staat in de wijde omtrek bekend om die heerlijk vers gebakken lekkernij. 

De organisatie van inmiddels de tiende editie was weer in handen van Dianne Mullink, Macel Essing, Johan Derksen, Herman de Winkel en Marc Nijenhuis. Met 204 inschrijvingen, waaronder 39 van HLTC het Elderink, en ruim 170 geplande wedstrijden zat het toernooi tjokvol. Er werd gespeeld in de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 t/m 8. De meeste inschrijvingen waren in dames dubbel 7 (20 teams), gemengd dubbel 6 (19 teams), heren dubbel 7 (18 teams) en dames dubbel 6 (17 teams).
Het toernooi werd onder prima weersomstandigheden gespeeld op de vijf nieuwe kunstgrasbanen. De afgelopen jaren was er altijd de nodige regen, maar dit keer was het alleen op de donderdagavond even wat lastig om naar Hengelo te komen door de plotseling opkomende ijzel.

Nestor
Het was voor de organisatie weer een hele puzzel om alle wedstrijden te plannen, mede door de nodige (ad-hoc) verhinderingen, blessures en ziekmeldingen. De finales werden op zondag gespeeld met diverse spannende wedstrijden waaronder het gemend dubbel 6. Daarin werd nestor Hans Chevalking met partner Julia Beuk in een driesetter nipt verslagen door de jeugd Ayman Ismail en Mette Boerkamp. In de heren dubbel 7 werd de finale gewonnen door Dirk Pasman en Robbie Bouwmeister.

WerkTalent was dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het toernooi. Verder stelden Eetcafé Jansen & Jansen / Bistro de Smederij en Houx Sport (Zutphen) de prijzen beschikbaar. Ook dit jaar kon voor het bakken van de oliebollen weer gebruik worden gemaakt van het oliebad van bakkerij Besselink (Wichmond).
De organisatie van dit gezellige open tennistoernooi had het weer goed voor elkaar. De commissies tenniszaken, onderhoudszaken, kantinezaken en sponsorzaken spelen hierbij een belangrijke rol. Dit werd ook door voorzitter Paul Mokkink nog eens met veel dank benadrukt, waarna de prijzen onder luid applaus werden uitgereikt door Herman de Winkel en Marc Nijenhuis

Uitslagen
HD5 17+: 1 Michael Hollander en Paul Mokkink; HD6 17+: 1 Jurgen Golstein en Merijn Maalderink, 2 Maarten Brans en Michiel van Pampus; HD7 17+: 1 Robbie Bouwmeister en Dirk Pasman, 2 Rogier Oonk en Robert Sesink; HD8 25+: Leon Frenken en Melvin Klein Goldewijk, 2 Chris Eerens en Gerard Reulink; DD6 17+: 1 Wilma Leussink en Angeliek Schierholz, 2 Beate Blom en Nienke Massink; DD7 17+: 1 Annemieke Bloemers en Bernadette Kemperman, 2 Marjan Dijkema en Gerda Koedijk; DD8 25+: 1 Carolien Plagman en Els Snelder, 2 Boukje te Meerman en Wilma Veldhuis; GD5 17+: 1 Ayman Ismail en Jolanda Hogenkamp, 2 Florian Braakhekke en Mette Boerkamp; GD6 17+: 1 Ayman Ismail en Mette Boerkamp, 2 Hans Chevalking en Julia Beunk; GD7 17+: 1 Martin Sloetjes en Eva Roos, 2 Ron ten Broeke en Mascha Warnshuis-Wijnbergen; GD8 25+: 1 Willem Klopman en Liset Klopman, 2 Cas Brinkhuis en Ellen Waarlo.


www.hetelderink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid