Hans Vogels, tienvoudig winnaar van de Jan van Beek rit, reed zijn laatste wedstrijd. Hans Vogels. Foto: Henk Teerink

Hans Vogels, tienvoudig winnaar van de Jan van Beek rit, reed zijn laatste wedstrijd. Hans Vogels. Foto: Henk Teerink

Organisatie Jan van Beek rit reageert kordaat op regen

Sport

ONK enduro kampioensrit had alles in zich

ZELHEM - Even leek de regen afgelopen zaterdag een flinke stempel te drukken op de laatste ONK enduro van dit seizoen, de 44ste Jan van Beekrit rondom Zelhem. Maar de organisatie speelde daar kordaat op in door hier en daar wat te veranderen op de route en in de proeven. Daardoor had de KNMV kampioensrit uiteindelijk alles in zich, inclusief blije rijders.

De eerste proef was op het circuit Kappenbulten in Halle. Proef twee was de Spektakel proef en de laatste proef was nabij het clubgebouw Langenberg. De ZAMC (Zelhemse auto motor club) had prachtige route en proeven uitgezet. Het begon alleen twee uur eerder dan voorspeld te regenen. De ruime tijden van de eerste verrassend droge ronde werden daarop wat krapper. De rijders kregen het natter en kouder en de rondetijd liep op. Met bijna een uur proeftijd en voor een enkeling bijna anderhalf uur werd het een mooie klassieke afsluiting van de KNMV kampioensrit.
Bij alle nationale klassen lag de titel nog open. De concentratie bij de volgers was dan ook hoog. In de scratch bij de inters moest Lucas Dolfing na eerdere foutjes zijn tot 0,7 seconden gekrompen voorsprong in de laatste proef verdedigen. En dat lukte nog ook, waarmee hij zijn eerste Jan van Beek wisseltrofee in ontvangst mocht nemen. Rob Teunissen de N3 rijder won de scratch bij de nationalen.

Nestor
Tijdens de geslaagde kampioenshuldiging was er ook mooi extra aandacht voor nestor Hans Vogels die na een lange carrière met vele hoogtepunten stopt met de ONK enduro competitie. Precies in Zelhem bij de ZAMC waar hij maar liefst tien keer de Jan van Beek wisseltrofee voor snelste inter won.
Vrijwilliger van het jaar 2023 werd Helga Meijerink (alias Knoet) uit Vorden en zij heeft dat meer dan verdiend. Helga stopt echter na dit jaar als steun en toeverlaat op de tijdcontrole van Enduro team Eefde. Na 24 jaar in weer en wind te hebben gestaan voor alle rijders in Nederland en in het buitenland wil zij minder verplichtingen hebben om nog meer te kunnen genieten met manlief Marten en hun gezamenlijke hobby’s.

Uitslagen
De snelste drie per klasse plus uitslag lokale rijders zaterdag: E1: Mike Bokslag, 2 Max Schwarte, 3 Ties Bennink, 11 Jan Willem Arendsen. E23: 1 Lucas Dolfing, 2 Thierry Pittens, 3 Wesley Pittens, 6 Mark Wassink, 7 Bas Klein Haneveld. N1: 1 Siebe Winters, 2 Tim Dijkstra, 3 Derk ten Cate, 7 Tygo Waenink, 12 Bram Bulten, N2: 1 Rayan van Venrooij, 2 Onno Slot, 3 Bram Klein Lenderink, 6 Yannick Waenink, 10 Bart de Gier. N3: 1 Rob Teunissen, 2 Tom Smit, 3 Ian Olthof, 9 Bob Keurentjes, 14 Niels Beck, 18 Koen van Dort, 21 Nico Freriks, 24 Tom Bernds. NV40: 1 Casper Ovaa, 2 Rene Satink, 3Marcel Kleinhorsman, NV50: 1 Arjan van der Veld, 2 Erik Buursema, 3 Peet van Saase, 14 Gerben Lieverdink Hobbyklasse: 1 Daan Veenendaal, 2 Bram Gonlag, 3 Mark Hoentjen, 27 Peter Berenschot, 36 Eric Lieverdink, 41 Marten Zilvold. Offroadklasse: 1 Marco Leerink, 2 Kevin de Bruin, 3 Bram de Snaijer.
Nadat Lucas Dolfing en Max Schwarte bij de vorige wedstrijd al kampioen waren geworden werden in Zelhem de overige kampioenen bekend. Het waren voor de rijders die om het kampioenschap streden spannende uren in Zelhem. De kampioenen zijn geworden: N1 Siebe Winters, N2 Rayan van Venrooij, N3 Rob Teunissen, NV40 Casper Ovaa, NV50 Peet van Saase, Hobby Daan van Veenendaal.

Vrijwilliger Helga Meijerink werd in het zonnetje gezet door Enduro team Eefde. Foto: Henk Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid