Deze ONK enduro is de laatste van dit seizoen waarin rijders strijden voor het Nederlands kampioenschap. Foto: Gerben Lieverdink

Deze ONK enduro is de laatste van dit seizoen waarin rijders strijden voor het Nederlands kampioenschap. Foto: Gerben Lieverdink

Endurorijders bereiden zich voor op 44e Jan van Beekrit

Sport

ZELHEM - Op zaterdag 18 november vindt de jaarlijkse Jan van Beekrit plaats. Deze ONK enduro is de laatste van dit seizoen waarin rijders in verschillende klassen zullen strijden voor het Nederlands kampioenschap. In Zelhem worden dus de Nederlandse kampioenen in hun klasse bekend. Aan het eind van de dag zullen de dagwinnaars en de Nederlands kampioenen worden gehuldigd bij ZAMC aan de Korenweg in Zelhem.

De route die ongeveer 70 km lang is start bij ZAMC waar ook weer wordt gefinisht. De Inters en nationalen zullen de route drie keer moeten afleggen, de andere klassen twee keer. In de route komen de rijders weer drie crossproeven tegen die ze op tijd individueel zullen moeten afleggen. De route vanaf de start gaat via ‘t Zand richting de Kappenbulten waar de eerste crossproef op het circuit van de Halmac plaatsvindt. Vervolgens gaat de route via de kant van Halle richting de spektakelproef aan de Brunsveldweg in de buurt van de Heidenhoek. Daarna gaan de rijders via een oversteek aan de Doetinchemseweg richting de Hummeloseweg om zo bij de derde crossproef op de Langenberg aan te komen.

Een bijzonder woord van dank is weer op zijn plaats door medewerking van de Gemeente Bronckhorst, de buren van ZAMC, de sponsoren, grondeigenaren, Halmac, loonwerkers, EHBO en de vele medewerkers/leden. Het algemeen bestuur van ZAMC is dan ook bijzonder dankbaar en trots het binnen de vereniging met de leden/vrijwilligers rond te hebben gekregen om ook deze 44e editie weer van start te kunnen laten gaan. Voorzitter Gerhard Gerritsen van deze vereniging met inmiddels ruim 350 leden, wenst een ieder een prachtige motorsportdag toe.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid