Prijsuitreiking van het Cooling Down Toernooi. Foto: LTC Zelhem

Prijsuitreiking van het Cooling Down Toernooi. Foto: LTC Zelhem

Succesvol Cooling Down Toernooi bij LTC Zelhem

Sport

ZELHEM - Nog nooit in de geschiedenis van de tennisvereniging LTC Zelhem aan de Priesterinkdijk 9 te Zelhem waren er zoveel inschrijvingen voor het jaarlijkse Cooling Down Toernooi. De aantallen uit het verleden werden met 186 inschrijvingen vanuit 28 verschillende verenigingen ruimschoots overtroffen.

Naast het ingewikkelde puzzelwerk om de vele wedstrijden ingedeeld te krijgen werd de toernooicommissie dit jaar ook nog eens bezig gehouden door het onstuimige weer. Dagelijkse regenbuien met de storm Ciarán op donderdag als hoogtepunt werden de grootste uitdaging. De maandagavond moest er helaas worden uitgeweken naar TC Zuid in Doetinchem omdat er door het natte weer op de banen in Zelhem niet getennist kon worden. De toernooicommissie van LTC Zelhem wist het voor elkaar te krijgen om de rest van de week de banen in Zelhem wel bespeelbaar te houden. Regelmatig moesten er sponsen worden ingezet om de doorweekte banen droog te maken. Een aantal deelnemers van het toernooi hielpen de commissieleden regelmatig spontaan mee. Daardoor ontstond er nauwelijks extra wachttijd. Een mooi staaltje van enthousiaste betrokkenheid waardoor het drukke programma helemaal uitgespeeld kon worden.

Finaledag
Op de finaledag zondag 5 november was er inmiddels een goede techniek ontwikkeld om de natte banen zo snel mogelijk bespeelbaar te maken. Daardoor waren er die dag vele mooie wedstrijden te zien. In alle categorieën, van beginners tot zeer geroutineerde spelers, werd de uitdaging aangegaan om kampioen te worden. Dat leverde hele spannende wedstrijden met veel publiek op. De culinaire commissie van LTC Zelhem zorgde voor een fantastisch buffet. Alle aanwezigen genoten van heerlijke zelfgemaakte culinaire hoogstandjes en de gezelligheid in het clubhuis en rond de banen. Het toernooi werd rond 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking. In elf categorieën mochten de winnaars hun prijzen in ontvangst nemen. LTC Zelhem kijkt voldaan terug op deze drukke gezellige week. De commissie is alweer voorbereidingen aan het treffen voor het Warming Up toernooi dat in maart 2024 gaat plaatsvinden.

Padomazo toernooi
Op zaterdag 25 november van 10.00 tot 14.00 uur organiseert de jeugdcommissie van LTC Zelhem het Padomazotoernooi. Dit toernooi is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet leden. Je kan je opgeven als koppel. Het koppel moet bestaan uit één deelnemer jonger dan achttien jaar en een tweede deelnemer die minimaal vijftien jaar ouder moet zijn. Het vormen van een koppel is daarnaast helemaal vrij. Zo kan een koppel bijvoorbeeld gevormd worden door een opa met kleindochter, een buurjongen met zijn buurvrouw, een oom met zijn neefje, een moeder met haar dochter enzovoorts.
Om ervoor te zorgen dat iedereen flink wat tijd kan tennissen, is er een maximaal aantal koppels dat mee kan doen. Aarzel dus niet te lang en geef je snel op. Dit kan door een mailtje te sturen.


jeugdzaken@ltczelhem.nl

Samen de banen droog sponsen. Foto: LTC Zelhem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid