Iris Jaspers op podium bij wereldkampioenschappen in Polen. Foto: Fox Aerials

Iris Jaspers op podium bij wereldkampioenschappen in Polen. Foto: Fox Aerials

Atlete Iris Jaspers derde op wereldkampioenschappen Pole and Aerial Sports

Sport

DREMPT – Iris Jaspers wist onlangs voor het derde jaar op een rij een podiumplek te veroveren tijdens het wereldkampioenschap in de categorie Artistic Aerial Hoop - Junioren, in Kielce (Polen) georganiseerd door de International Pole Sports Federation (IPSF). Met deze derde plaats mag zij zich definitief tot de wereldtop rekenen.

Iris maakte indruk op de wereldkampioenschappen. Zij bracht de wereldberoemde nanny Mary Poppins tot leven. Met behulp van haar elegante bewegingen en acrobatische vaardigheden wist Iris het karakter van Mary Poppins op een unieke en artistieke manier tot uiting te brengen. Hiermee liet Iris zien dat Artistic Aerial Hoop niet alleen een fysieke uitdaging is, maar ook een manier is om verhalen te vertellen en emoties over te brengen. “Dit was een echte ‘feel good act’”, zegt Iris.

Iris Jaspers, een gedreven en getalenteerde sportvrouw, is al jarenlang actief in de Pole and Aerial Sports-wereld. Ze laat zien dat ze niet alleen technisch en fysiek sterk is, maar ook mentaal. Volgens Iris is ieder WK anders, niet alleen vanwege de routine en de concurrentie, maar ook vanwege de sfeer en het moment waarop je in slechts vier minuten moet presteren. Dit jaar was Iris bijna de laatste deelnemer van het hele WK, wat betekende dat ze vijf dagen moest wachten, niet kon trainen en alles meekreeg van wat er in Team NL gebeurde. Deze dagen waren behoorlijk slopend, vooral mentaal, maar Iris wist zichzelf op te laden en te schitteren tijdens haar routine.
Met trots blikt Iris terug op haar behaalde resultaat en beschouwt ze het als een mooie afsluiting van haar juniorenperiode. Volgend jaar wordt Iris 18 jaar en zal ze deelnemen in de senioren categorie (18 tot 30 jaar). Ze kijkt nu al uit naar deze nieuwe uitdaging. Echter, voordat ze aan haar nieuwe avontuur begint, neemt Iris even rust om vervolgens in januari 2024 met de voorbereidingen voor het NK te starten. Ze hoopt zich te kwalificeren voor het WK van 2024 op 23-27 oktober in Zweden en zal er alles aan doen om wederom te schitteren op het wereldtoneel.
Iris Jaspers is een inspirerend voorbeeld voor jonge atleten en een bron van trots voor Nederland. Haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn bewonderenswaardig en er wordt uitgekeken naar haar toekomstige prestaties in de seniorencategorie.


www.iris-aeriallistic.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid