Keiaosers veldtoertocht, stuk van route. Foto: Bert Scheffer

Keiaosers veldtoertocht, stuk van route. Foto: Bert Scheffer

Keiaosers verzorgen veldtoertocht en gravelrit

Sport

VELDHOEK - De Keiaosers veldtoertocht, beter bekend als de Rondum de Mölle, wordt op zondag 29 oktober weer verreden. De tocht wordt georganiseerd door de gelijknamige Toerclub en start vanuit Eetcafé ‘De Veldhoek’ in de Veldhoek (Hengelo Gld). De deelnemers kunnen kiezen uit een ATB-route van 30 km en 50 km.

Door de toestemming van diverse landeigenaren is het weer mogelijk geworden om mooie, afwisselende routes uit te zetten door bossen en landerijen in het gebied tussen Hengelo (Gld), Ruurlo, Zelhem en Vorden. De routes bestaan niet alleen uit stukken van de permanente ATB-routes, maar ook uit andere groenstroken en bossen om ook de regelmatig fietsende mountainbiker een afwisselende tocht te kunnen bieden.

De geheel uitgepijlde ATB-routes leiden de deelnemers langs heidevelden, door mooie dennenbossen, over singletracks, zandwegen. Ook het Hengelose Zand wordt, zoals gebruikelijk, weer bezocht. Natuurlijk wordt er tijdens de pauze ook aan de inwendige mens gedacht met een passende versnapering.

Graveltocht
Op dezelfde dag is het bij ‘De veldhoek’ ook mogelijk om te starten voor een graveltocht van de Keiaosers. De Toerclub komt daarmee tegemoet aan de alsmaar groeiende populariteit van gravelritten. Er was al een Gravelride van 80 kilometer over de mooiste gravel- en zandpaden van de Achterhoek, maar vanwege het 30-jarig bestaan van de Keiaosers is er dit jaar een rit van maar liefst 110 km aan het programma toegevoegd.
Beide graveltochten zijn zoals gebruikelijk niet uitgepijld maar alleen als GPS-track beschikbaar. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van voorinschrijving op de welbekende Fietssport website waarbij de route enkele dagen voor de tocht gedownload kan worden. Het is ook mogelijk om bij de Veldhoek in te schrijven. De GPS-track kan dan middels een QR-code via Garmin Connect ingeladen worden.
De deelnemers kunnen zondag 29 oktober van 8.30 tot 10.00 uur starten bij Eetcafé De Veldhoek, Varsselseweg 55 in Hengelo (Gld) (Veldhoek). Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen. Meer informatie op de website en de facebookpagina van TC Keiaosers.


www.keiaosers.nl

Sfeerfoto van herfst en mountainbike. Foto: TC Keiaosers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid