Eddie en Michel Beeftink (m.) presteerden goed in de 4x4 autocross in Polen. Foto: Jaap Veenendaal

Eddie en Michel Beeftink (m.) presteerden goed in de 4x4 autocross in Polen. Foto: Jaap Veenendaal

Broers Beeftink stellen niet teleur in 4x4 autocross

Sport

VORDEN/KEIJENBORG - Polen staat bekend om zijn ruige terrein, perfect voor de 4x4 autosportcultuur. De 4x4 autocross ‘King of Kragle’ is een van de meest opwindende evenementen in deze scene. Dit jaar bewezen de broers Eddie en Michel Beeftink zichzelf in deze felbegeerde 4x4 autocrosswedstrijd in Polen als ware tegenstanders. Deze spannende race, gehouden van 1 tot 5 oktober, bracht de besten uit de branche samen om te strijden voor de titel van ‘King of Kragle’, en de jongens van Beeftink, Team Blitz, stelden niet teleur.

De King of Kragle autocross is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de prachtige omgeving van Polen. Het trekt deelnemers en crossliefhebbers van over de hele wereld aan, en de competitie is altijd intens. Het evenement staat bekend om zijn uitdagende en gevarieerde terrein, waaronder modderige paden, steile hellingen en verraderlijke bochten, wat het tot een ultieme test voor de rijvaardigheid van elke deelnemer maakt. Er wordt gereden in verschillende klassen, waaronder snelheid, behendigheid en netheid van de proeven. De rijders mogen bijvoorbeeld geen vlaggen, palen of lintjes raken en moeten proberen om de proef zo zelfstandig mogelijk te rijden, dus zonder de hulp van een lier of anker in de grond en dergelijke.

Eddie en Michel Beeftink uit Warnsveld en Keijenborg, twee liefhebbers van de 4x4 cross, besloten de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan de King of Kragle. Ze hadden al een sterke reputatie opgebouwd in de autocrossgemeenschap vanwege hun eerdere vaardigheden achter het stuur en hun vastberadenheid om te winnen. Dit jaar hadden ze hun zinnen gezet op de hoogste eer in Polen, en waren ze vastbesloten om te bewijzen dat ze de titel van ‘King of Kragle’ verdienden.

De race begon met een indrukwekkende line-up van deelnemers, met krachtige 4x4-voertuigen die speciaal waren aangepast voor de zware omstandigheden van het parcours. De broers Beeftink waren niet onder de indruk en gingen vol vertrouwen van start. De race verliep niet zonder uitdagingen, want het terrein eiste zijn tol van zelfs de meest ervaren deelnemers. Modder, stof en onvoorspelbare obstakels testten de grenzen van de voertuigen en de vaardigheden, ook van de broers. Na een zenuwslopende strijd tegen de elementen en andere deelnemers, slaagden Eddie en Michel erin om op het gebied van behendigheid en netheid van de proeven als echte winnaars uit de bus te komen. Naast de eer en erkenning keerden Eddie en Michel Beeftink ook naar huis met een welverdiende prijs. 

Deze overwinning zal hen ongetwijfeld blijven inspireren om hun grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid