Jeugd UMX 50cc. Foto: Jurgen van Dort

Jeugd UMX 50cc. Foto: Jurgen van Dort

Zonnige VAMC clubcross en UMX 50/65cc in Delden

Sport

VORDEN/DELDEN - Zaterdag 18 maart was VAMC De Graafschaprijders te gast in het Vordense Delden. Op uitnodiging van de familie Walgemoet werd daar een clubcross en een uitwisselingswedstrijd voor de jeugd in de 50cc en 65cc verreden. Ondanks dat er in Vorden en omstreken voldoende neerslag in de vorm van regen en sneeuw was gevallen afgelopen weken, was daar op het terrein niets van te merken. Met een zonnige 17 graden en een 65-tal deelnemers waren dat heerlijke omstandigheden.

De jeugd uit de regio mocht het spits afbijten en deed dat met volle overgave. Zo klein als ze waren reden ze GP-waardig rond. Mooie en spannende wedstrijden waren het gevolg in de 50cc en 65 cc. Daarna mocht de oudere jeugd van de VAMC (recreanten klasse) en aanvulling van de Lochemse Motorclub MACSEV de wei in. Ook hier werd om iedere plek geduelleerd. Uiteraard een klein schuivertje hier en daar maar alles zonder erg.
Met de Enduro van Enter (en de modder) nog in het geheugen kon menig VAMC-Enduro-lid hier zijn hart ophalen. Geen modder maar lekker rollende wielen. De laatste klasse was de open klasse met de kanonnen van de Enduro-elite van Nederland. Ook zij mochten net als de anderen over twee manches beslissen wie deze dag de sterkste was.
Het was een ouderwetse Deldense crossmiddag waarbij de EHBO alleen aan een mooi zonnig kleurtje moest werken en de EHBO-koffer dicht bleef. De Vordense club wil graag de grondeigenaar, familie Walgemoet, hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de grond. Tevens grote dank aan de buurtbewoners, gemeente Bronkhorst en de EHBO Vorden. Ook de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken is dank verschuldigd. De volgende VAMC clubcross zal een uitwisseling zijn met de Lochemse motorclub MACSEV in Lochem.

Uitslagen
UMX klasse 50cc: 1. Cas Klein Kromhoff, 2. Diaz Siemeling, 3. Sam Brouwer. 65cc kleine wielen: 1. Brad Nieuwenhuis, 2. Lincoln Kruip, 3. Daan Teela. 65cc grote wielen: 1. Teunis Spijkerman, 2. Stan van Beek, 3. Mats Plekkenpol.
VAMC clubklasse recreanten: 1. Koen van Dort, 2. Bob Keurentjes, 3. Sebastiaan Hamer.
VAMC clubklasse open: 1. Bas Klein Haneveld, 2. Storm Hoevers, 3. Erwin Plekkenpol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant