Niels Beck uit Vorden werd zevende in de klasse N3. Foto: Henk Teerink
Niels Beck uit Vorden werd zevende in de klasse N3. Foto: Henk Teerink

Plekkenpol wint modderbad ONK Enduro Enter

Sport

HENGELO/REGIO - De tweede ronde van het ONK Enduro stond zaterdag 11 maart op het programma. Ditmaal was het de beurt aan de E.M.C Enterse Motorclub. Het was een spectaculaire Enduro met de nodige spektakel en nattigheid.

Nadat afgelopen week een zondvloed aan regen was neergedaald in Nederland had de E.M.C. Enterse Motorclub een flinke uitdaging om een goed parcours uit te zetten. Dit lukte goed, ondanks er één proef geschrapt werd, omdat die onbegaanbaar was geworden door de hevige sneeuwval van de dag ervoor. Al met al was het een mooie zonnige Enduro dag in het Overijsselse Enter.

De rijders en serviceposten waren blij met het strakke winterzonnetje tijdens de wedstrijddag op zaterdag. Het was oppassen voor de Enduro-rijders die te maken kregen met een sneeuwlaag op een groot gedeelte van het parcours. Het programma werd iets aangepast en de nationalen reden een rondje minder evenals de inters.

Helaas werd proef een na één doorgang door het vele water gecanceld. Een aantal rijders kwamen behoorlijk vast te zitten in de modder. De inters hebben één ronde over deze kletsnatte proef gereden maar deze werd er al gauw uitgehaald voor de andere deelnemers.

Erwin Plekkenpol uit Hengelo Gld. wist de NV40 categorie te winnen nadat hij vorige week in Holten tweede was geworden. Vele top tien plaatsen waren er voor de regionale rijders in de diverse klassen. Een aantal rijders hadden ongelukkige valpartijen maar bleven gelukkig ongedeerd en konden hun weg vervolgen.

Winst per klasse met verdere uitslagen streekgenoten
E1: 1. Max Schwarte, 5. Jan-Willem Arendsen. E23: 1. Lucas Dolfin, 5. Mark Wassink, 7. Bas Klein Haneveld. N1: 1. Siebe Winters, 5. Tygo Waenink, 8. Sven Holtman. N2: 1. Jeroen Bussink, 6. Yanick Waenink, 7. Juell Peeters, 24. Bart de Gier. N3: 1. Rob Teunissen, 7. Niels Beck, 15. Nico Freriks, 28. Sebastiaan Hamer. NV40: 1. Erwin Plekkenpol. NV50: 1. Erwin Wolting, 21. Gerben Lieverdink. Hobby klasse: 1. Daan Veenendaal.

De volgende ONK Enduro vindt later in de zomer plaats. Dan is het kampioenschap te gast bij de zuiderburen. Het Open Nederlands kampioenschap start dan in het Belgische Chimay in het laatste weekend van augustus. De eerstvolgende Enduro in Nederland is in Vorden op zaterdag 30 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant