De prijswinnaars heren dubbel 7 (v.l.n.r.): Robbie Bouwmeister en Johan Derksen (1ste prijs) en Rik ter Welle en Erwin Hoeksma (2e prijs). Foto: Dick Wullink
De prijswinnaars heren dubbel 7 (v.l.n.r.): Robbie Bouwmeister en Johan Derksen (1ste prijs) en Rik ter Welle en Erwin Hoeksma (2e prijs). Foto: Dick Wullink

PLUS Hans Eland Open Oliebollentoernooi gespeeld

Sport

Op HLTC Het Elderink ging mooi weer over in veel regen 

HENGELO – De alweer achtste editie van het PLUS Hans Eland Open Oliebollen Dubbeltoernooi vond plaats van 8 tot en met 15 januari op de tennisbanen van HLTC Het Elderink te Hengelo Gld. Dit gezellige toernooi staat wijd in de regio bekend om z’n heerlijke, vers gebakken oliebollen. Dit jaar vonden weer zo’n 2500 oliebollen gretig aftrek onder de deelnemers en de toeschouwers. 

De toernooi organisatie was weer in handen van Dianne Mullink, Macel Essing, Johan Derksen, Herman de Winkel en Marc Nijenhuis. Zij konden ruim 200 deelnemers verwelkomen en met ongeveer 160 geplande wedstrijden zat het toernooi helemaal tjokvol. Je kon meedoen aan de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 tot en met 8.

Het begin van het toernooi verliep onder prima weersomstandigheden en er werden spannende wedstrijden afgewerkt. Helaas werd het weer tijdens het toernooi alleen maar slechter en met name op de woensdag, donderdag en zaterdag viel de regen met bakken uit de hemel. Ook de harde wind maakte het tennissen niet altijd even prettig. Goed zichtbaar werd toen dat de banen op het tennispark aan vervanging toe zijn, regelmatig stonden de tennisbanen blank en werd er door de organisatie alles aan gedaan om het water er af te halen. Om toch alle partijen af te kunnen werken moest uitgeweken worden naar de buurtverenigingen Socii in Wichmond en De Nieuwe Hellewei in Steenderen. Vele wedstrijden moesten door de organisatie opnieuw worden gepland. Opvallend was dat ondanks het slechte weer en de nodige wijzigingen de stemming onder de deelnemers optimaal bleef.

PLUS Hans Eland is al jaren hoofdsponsor van dit toernooi. Verder stelde Houx Sport (Zutphen) prijzen beschikbaar. Ook dit jaar kon weer gebruik worden gemaakt van het oliebad voor het bakken van de oliebollen van bakkerij Besselink (Wichmond). 

De organisatie van dit gezellige open tennistoernooi is veel dank verschuldigd om dit allemaal mogelijk te maken. De commissies tenniszaken, onderhoudszaken, kantinezaken en sponsorzaken spelen hierbij een belangrijke rol. Dit werd voorafgaand aan de prijsuitreiking nog eens onderschreven door Erwin Hoeksma, die namens het bestuur iedereen bedankte. Met muzikale ondersteuning en onder luid applaus vond daarna de prijsuitreiking plaats.

De winnaars van de diverse onderdelen: 
HD5 17+1. Michael Hollander en Paul Mokkink, 2. Joey ten Barge en Bram Marneth.
HD6 17+: 1. Tom Goossens en Roel Mokkink, 2. Jos Hiddink en Rob Kampman.
HD7 17+1. Robbie Bouwmeister en Johan Derksen, 2. Erwin Hoeksma en Rik ter Wellen.
HD8 25+1. Ernst ter Linden en Rik Vaartjes, 2. Raymond Klaasing en Bennie Klein-Lenderink.
DD6 17+: 1. Helga Hogenkamp en Jolanda Hogenkamp, 2. Hennie Visschers en Inge Visschers.
DD7 17+: 1. Marja Reijnierse en Marjo van der Veen, 2. Johanna Ek en Anita Straatman.
DD8 25+: 1. Dianne Mullink en Els Snelder, 2. Boukje ter Meerman en Wilma Veldhuis.
GD5 17+: 1. Maarten Hukker en Carlijn Berends, 2. Bram Marneth en Ellen Otten.
GD6 17+: 1. Coen Nieuwenhuis en Wilma Leussink, 2. Maarten Hukker en Yvonne van de Pavert-Meruwela.
GD7 17+: 1. Martijn Roording en Maureen Blokhuis, 2. Jan Willem Krijt en Marga Leerkes.
GD8 25+: 1. Emile Westerveld en Erna Dijk, 2. Bas Peelen en Annet Besselink.


www.hetelderink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid