Joris Nieuwenhuis staat op 5 februari in Hoogerheide aan de start van zijn vierde WK veldrijden bij de elite. Archieffoto: Luuk Stam
Joris Nieuwenhuis staat op 5 februari in Hoogerheide aan de start van zijn vierde WK veldrijden bij de elite. Archieffoto: Luuk Stam

Supporters Joris Nieuwenhuis trekken met bus naar WK

Sport

Wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide vindt plaats op zondag 5 februari

Door Luuk Stam

ZELHEM – Veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem kan tijdens het wereldkampioenschap in Hoogerheide op zondag 5 februari aanstaande heel wat Achterhoekse aanmoedigingen verwachten. Supporters van de 26-jarige crosser reizen met een bus af naar Brabant om de strijd om de medailles van dichtbij mee te maken. “En we hopen Joris te helpen het wereldkampioenschap mee naar huis te nemen!”, klinkt het vol vertrouwen. 

Dat zal een flinke opgave worden, want aan de start in Hoogerheide staan wereldtoppers als Mathieu van der Poel en de Belg Wout van Aert, die samen de overwinningen verdeelden in de afgelopen rijkelijk met veldritten gevulde weken. Toch rijdt ook Nieuwenhuis een sterk seizoen met top 10-plaatsen bij onder meer het EK in Namen (4e) en in de wereldbekerwedstrijden in Beekse Bergen (4e), Overijse (5e) en Hulst (5e). 

De veldrijder uit Zelhem was in 2017 wereldkampioen bij de beloften (onder 23 jaar). Het WK in Hoogerheide wordt zijn vierde bij de elite. Zijn beste WK-uitslag behaalde Nieuwenhuis in 2021 in het Belgische Oostende, waar hij als 10e eindigde. Vorig jaar vond het WK plaats in het Amerikaanse Fayetteville, daar stond de Zelhemmer niet aan de start.

Nu de regenboogtrui weer een stuk dichter bij huis wordt uitgereikt, grijpen ook de supporters dus weer hun kans. Er zijn nog plekken vrij in de bus. Wie zich aanmeldt voor de busreis, krijgt informatie toegestuurd over de opstapplaatsen en vertrektijden. De kosten zullen rond de 25 euro per persoon liggen.


Aanmelden kan via busnaarjoris@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid