Thijs Bulten wist in 2017, zijn debuutjaar, direct bij de nationalen kampioen te worden in de N1 categorie. Foto: Henk Teerink

Thijs Bulten wist in 2017, zijn debuutjaar, direct bij de nationalen kampioen te worden in de N1 categorie. Foto: Henk Teerink

In memoriam VAMC ‘We zullen Thijs missen’

Sport

VORDEN - Zondag 30 oktober 2022 bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat Thijs Bulten in de voorbereiding van de ONK Enduro kampioensrit 2022 is verongelukt. De sport waar hij het meest van hield werd hem fataal.

Thijs groeide op bij de Vordense Auto en Motorvereniging (VAMC) waar hij zijn eerste meters op de crossmotor maakte. Zijn eerste meters waren dan ook op het legendarische circuit in Delden, waar hij vele clubkampioenschappen behaalde. Al vroeg in zijn carrière viel op hoe makkelijk het rijden hem afging.

We waren erbij toen hij leerde schakelen. We waren er ook bij toen hij op een hoger niveau begon te crossen. De V.A.M.C. de Graafschaprijders was erbij toen hij de jeugd-Enduro’s reed, en zodra hij zijn rijbewijs had waren we erbij toen hij Enduro’s ging rijden. In zijn debuutjaar in 2017 wist hij direct bij de nationalen kampioen te worden in de N1 categorie. Later bij de inters waar hij in 2019 op een haar na het kampioenschap in de E1 miste, hij werd tweede. Vanaf begin af aan kon hij zich meten met de top in zijn klasse. Hij was V.A.M.C. jeugd Sportman in 2011, en tevens wist hij de Deldentrofee te winnen.

Maar ook sociaal was Thijs een geliefde jonge man. Van kinds af aan stak hij de handen uit de mouwen bij het uitzetten en opruimen van de Oost-Gelderlandrit of een ander clubevenement. Samen werken en samen plezier maken, is iets wat hij van huis uit heeft meegekregen. Eerst spelenderwijs met zijn maatjes en later serieuzer.

Naast zijn fanatieke motorsport carrière was Thijs een echte sportfanaat. Bij de V.A.M.C. gaf hij de welbekende wintertraining, de conditietraining waarbij er in groepen werd hardgelopen of gefietst in de wintermaanden.

Thijs laat een grote leegte bij de club achter. Verslagen en onwerkelijk dat hij niet meer bij ons is.

We zullen Thijs missen rond en om de crosscircuits en Enduro’s.


VAMC
Voorzitter Johannes van Kempen
Enduro commissielid Jurgen van Dort

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant