Hamove vierde met de clubcross het 85-jarig jubileum. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder
Hamove vierde met de clubcross het 85-jarig jubileum. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder

Crossongeluk werpt schaduw over groots Hamove-feest

Sport

HENGELO – Met een motorsportspektakel waarin alle facetten van de vereniging aan bod kwamen, vierde de Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove) afgelopen weekend het 85-jarig bestaan. Het feestweekend bij de Varsselse molen eindigde zondag aan het eind van de middag abrupt nadat bij een crossongeluk tijdens de clubcross een 22-jarige crosser uit Lochem zwaargewond raakte. Een traumahelikopter vervoerde hem naar het Radboud UMC-ziekenhuis in Nijmegen.

Door Luuk Stam

De Hamove besloot de rest van het programma zondagmiddag af te gelasten. Het ongeluk betekende een enorme domper op de dag, die tot dat moment zo feestelijk verliep. Vergezeld door een stralend zonnetje kwamen zo’n duizend bezoekers naar het terrein rondom de molen. Alle Hamove-commissies presenteerden zich hier. De molen was deze zondag tevens start- en finishplek voor verschillende tourritten. Voor de clubcross op het land aan de binnenzijde van de Molenbocht waren maar liefst 170 inschrijvingen.
Zaterdag waren er al festiviteiten voor genodigden, onder meer met de opening van de nieuwe opslaghal bij de molen. Hierbij was ook burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst aanwezig. Voorzitter Fred Versteege opende de nieuwe hal door samen met naaste buurvrouw Hermien Looman een lintje door te knippen. Van haar kocht de Hamove de varkensschuur, die op deze plek stond. “Heel fijn dat zij hier ook bij was”, aldus Versteege.
Voor de voorzitter bestond het weekend uit een aaneenschakeling van redenen om trots te zijn op de vereniging. “Een groots Hamove-feest, dat was het écht”, blikt hij terug. “Het verliep allemaal fantastisch. Door het ongeluk komt er dan een schaduw over het geheel. Zoiets wil niemand, maar in de motorsport kan het gebeuren.” Zonder uit te weiden over de aard van de verwondingen van de 22-jarige crosser, kon Versteege maandag melden dat zijn toestand een dag na het ongeluk stabiel was. “We hopen enorm dat het met hem allemaal goedkomt.”

Voorzitter Fred Versteege opende de nieuwe hal, waarbij naaste buurvrouw Hermien Looman het lintje doorknipte. Foto: Ronny Wormgoor
Ongeveer 250 aanwezigen bezochten het Hamove-jubileumfeest. Foto: Ronny Wormgoor

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid