Bas Klein Haneveld kanshebber voor podium. Foto: Henk Teerink

Bas Klein Haneveld kanshebber voor podium. Foto: Henk Teerink

58e Oost-Gelderland-rit V.A.M.C. De Graafschaprijders

Sport

VORDEN - Dit jaar zal er voor de 58e keer gestreden worden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) enduro op zaterdag 1 oktober. Vanaf volgende week wordt de route uitgezet in het buitengebied rondom Vorden. De organiserende vereniging is blij met het groot aantal leden en vrijwilligers dat elk jaar helpt met het opbouwen en afbreken van deze enduro.

De V.A.M.C. mag zich al jaren verheugen dat vele leden meedoen aan deze competitie. Zo komen er veel rijders uit de gemeente Bronckhorst in actie tijdens deze wedstrijd. Daarnaast doen er ook veel leden mee van buiten de gemeente Bronckhorst die wel lid zijn van de club uit Vorden. De inschrijvingen lopen tot nu toe lekker. De rijders die uitkomen bij de inters en nationalen leggen een drietal ronden af rondom Vorden. Ze zullen ongeveer 220 kilometer die dag afleggen. De hobby- en dagklassement rijders rijden twee ronden van circa 70 kilometer.

In bijna alle klassen is er wel een clublid te vinden die kan strijden om een podiumplaats. Kanshebbers voor het podium zijn onder andere Marc Zomer, Jan Willen Arendsen, Mark Wassink, Bas Klein Haneveld en Thijs Bulten. Rijders die men in de gaten moet houden voor de overwinning bij de inters zijn Hans Vogels, Lucas Dolfing, Thierry Pittens, Tommie Jochems. Sylven Teunissen, Dani Hoitink, Guido Boone, Casper Ovae en Peter Lenselink zullen er alles aan doen om op de hoogste trede van het podium te komen bij de andere klassen. Plaatselijke en regionale rijders zijn goed vertegenwoordigd in Vorden en strijden niet zozeer voor een overwinning of podium.

De proeven zijn meer dan de moeite waard om te bekijken voor het publiek. De drie proeven zijn bij de Hamelandweg, Larenseweg en Delden. In Delden zijn de rijders het beste te volgens voor het publiek. Men kan de rijders daar zien vertrekken en finishen. Zoals alle jaren is daar ook een cateringservice aanwezig. Na afloop vind de prijsuitreiking plaats in het clubgebouw van de V.A.M.C. Na afloop altijd gezellig en kan er met de rijders nagepraat worden wat ze die dag hebben meegemaakt. Dus zowel bij de proeven als na afloop is iedereen welkom.

Als vanouds laat voorzitter Johannes van Kempen weten bijzonder blij te zijn met de medewerking van de grondeigenaren, gemeente, provincie, waterschap en niet te vergeten E.H.B.O. Vorden, vrijwilligers en sponsoren. Zonder hen is het niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid