Kopstart van Gert Kestinov in de 500 CC op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Foto: Henk Teerink
Kopstart van Gert Kestinov in de 500 CC op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Foto: Henk Teerink

ONK Motorcross valt bij publiek Zwarte Cross goed in de smaak

Sport

LICHTENVOORDE - Het waren dan wel niet de grootste toppers, die tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde aan het rijden waren, maar het publiek heeft op vrijdag, zaterdag en zondag toch volop genoten van de wedstrijden voor het ONK Motorcross van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging). 

Voor corona werd tijdens de Zwarte Cross de Dutch Masters of Motorcross verreden waar vele toppers aan mee deden. Helaas kon dat dit jaar niet omdat vele teams en rijders aanwezig waren in Tsjechië bij de MXGP. Maar er was genoeg spektakel te beleven en de regionale crossers reden voor wat ze waard waren, sommigen ook met succes.

Calimero
Vrijdag waren het de lichtste klassen die in de baan kwamen. Bij de Calimero ONK 50cc klasse ging de winst over twee manches naar Daan Overveld. Tweede en derde werden Bas Verspaandonk en Cas Klein Kromhof. In het ONK 125cc was Lotte van Drunen die er met de winst vandoor ging en alle mannen achter zich liet. Roan Tolsma en Cole van Voort werden respectievelijk tweede en derde. Mirco ten Kate kwam in de eerste manche van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Voor aanvang van de wedstrijd in Lichtenvoorde stond Ten Kate nog aan de leiding in de tussenstand maar door deze blessure zijn zijn kansen op de titel flink geslonken.
De ONK 250cc en 500cc reden hun beide manches op zaterdag en het was Kjell Verbruggen die met de meeste punten over twee manches naar huis ging. Marcel Conijn en Robert Fobbe mochten als tweede en derde het podium beklimmen. Robin Van Oldeniel, Mick Wopereis, Mike Roes en Marnicq Tuininga eindigden als resp. 15de, 16de, 26ste en 30ste. In de 500 cc vochten Gert Kestinov en Sven van Mierden in hun twee manches een mooie onderlinge strijd uit, die door Kerstinov werd gewonnen. Net na Van Mierden eindigde Joel Mechelen als derde. Jeroen Bussink werd 14de en Lars Looman eindigde buiten de top twintig.

Quads en Sidecars
Op de laatste dag van de Zwarte Cross kwamen zondag de Quads Masters en de Sidecar Masters in de baan voor het ONK. De eerste drie in het dagklassement bij de Quads waren Jan Vlaeymans, Rick Haverdil en Joe Maessen. Gijs Wentink uit Ruurlo greep net naast het podium. Toegejuicht door de vele supporters werd hij vierde. Luc van Lenning eindigde achter in het veld.
Het duo Etienne Bax/Ondrej Cermak pakte de winst voor de uit Hengelo afkomstige Koen Hermans/Nicolas Musset. Het was voor de vele regionale supporters een genot om Hermans voor het podium te zien strijden. Gert van Werven en Ben van de Boogaart veroverden de derde positie bij de zijspannen. Sven Wisselink/Jens Vincent en Sam Veldman/Sim Leferink deden het ook behoorlijk goed met als resultaat een dertiende en vijftiende plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid