Roy Kusters gaat rolstoeltennis in de gemeente Bronckhorst stimuleren. Foto: Henk Voorend

Roy Kusters gaat rolstoeltennis in de gemeente Bronckhorst stimuleren. Foto: Henk Voorend

Rolstoeltennis bij LTC Zelhem

Sport

ZELHEM - De gemeente Bronckhorst heeft een sportakkoord met een bijbehorende sportagenda opgesteld. Sporten, bewegen, mentaal en fysiek fit blijven is erg belangrijk. Sporten wordt daarom onder álle inwoners gestimuleerd. De gemeente wil sporten leuk en toegankelijk maken voor álle Bronckhorsters, in álle levensfasen. Dit geldt ook voor sporters met een beperking.

Zo kreeg tennisvereniging Zelhem de vraag of rolstoeltennissers kunnen komen tennissen op de banen aan de Priesterinkdijk. Op dit moment is er in de gemeente Bronckhorst nog geen accommodatie beschikbaar. Het bestuur van LTC Zelhem hoefde niet lang na te denken. Natuurlijk zijn rolstoeltennissers uit de gehele Achterhoek hier van harte welkom. Op het park hoeft maar weinig aangepast te worden als het om toegankelijkheid gaat. De banen, smash court, zijn zeer geschikt voor rolstoelen.

LTC Zelhem is zeer benieuwd of er in de regio animo is onder rolstoelers om te gaan tennissen. Het is een mooie sport die in de buitenlucht op ons park beoefend wordt. Roy Kusters, een rolstoeltennisser uit de subtop van het Nederlandse rolstoeltennis heeft zijn eerste ballen geslagen op de baan van LTC Zelhem en was zeer te spreken over de banen. Zodra er een aantal aanmeldingen binnen zijn, zal de vereniging bekijken welke mogelijkheden er zijn als het gaat om lessen.

Roy is door de gemeente ‘aangetrokken’ om het rolstoeltennis in de regio te stimuleren. Hij is een vraagbaak voor iedereen in een rolstoel die overweegt te gaan tennissen. Je kunt Roy via mail roy_kusters@hotmail.com alles vragen over rolstoeltennis. Al diegenen, die interesse hebben of andere vragen hebben, kunnen dit kenbaar maken via info@ltczelhem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant