Op de velden van SV Basteom voetbalden basisschoolleerlingen hun toernooi. Foto: Karin ten Heggeler
Op de velden van SV Basteom voetbalden basisschoolleerlingen hun toernooi. Foto: Karin ten Heggeler

Zonovergoten schoolvoetbaltoernooi Steenderen

Sport

STEENDEREN - Woensdag 11 mei was het dan eindelijk weer zo ver. Twee jaar lang gooide corona roet in het eten, maar een mooiere herstart van dit toernooi konden de vier deelnemende scholen zich niet wensen.

De vrijwilligers van SV Basteom hadden samen met de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Bronckhorst, de velden en de spelschema’s goed op orde. Maar liefst zestien teams, ruim 150 jongens en meiden, van de vier deelnemende scholen, De Rank, De Pannevogel, De Klimtoren en De Woordhof deden mee aan het toernooi.
Onder een uitbundig schijnende zon en luide aanmoedigingen van medeleerlingen, docenten en familie, werd na de poulefase gestreden voor de bekers en de tickets naar de regionale KNVB-schoolvoetbaltoernooien. Dit jaar waren, ondanks sterke tegenstand van de andere schoolteams, de spelers van De Pannevogel oppermachtig, alle prijzen gingen naar deze school toe. Zij mogen woensdag 18 mei wederom het veld op om te strijden voor een ticket naar de landelijke finales.
Ook aanmoedigen van de teams tijdens het KNVB-regio schoolvoetbaltoernooi? De regio finales groep 7-8 jongens en meisjes zijn op woensdag 18 mei bij v.v. Doetinchem. De regio finales groep 5-6 jongens en meisjes zijn eveneens op woensdag 18 mei, bij UNO ‘21 in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid