Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus D1 eindigt dit seizoen op tweede plek

Sport

HENGELO – Voor de handballers van SV Quintus uit Hengelo zit het seizoen er op. De laatste wedstrijden werden zondag 15 mei gespeeld.

De jongens E1 van Quintus speelden tegen de meiden E1 van OBW. Beide teams streden voor de winst en waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd zorgde zelfs voor enige emotie bij de jongens. In de eerste helft leek het erop alsof de bal maar niet in het doel kwam; vele pogingen van Quintus raakten de lat en de doelpogingen van OBW werden goed tegen gehouden door de keeper. In de tweede helft liepen de meiden van OBW uit, maar de jongens lieten zich niet op de kop zitten. Inzet, samenspel en goed keeperswerk zorgde voor een eindstand van 6-9.

Deze zondag trof Quintus Heren Senioren 1 de heren van Havanna, uit in Lent. De wedstrijd kwam moeilijk op gang aan de kant van Quintus door te weinig snelheid. De ruststand kwam op 16-10. De tweede helft begon iets beter en de dekking kwam wat meer op gang, maar alsnog hadden de Hengeloërs veel fouten en balverlies. Ook de scherpte bij de afronding was te weinig. Daardoor was de eindstand in het voordeel van Havanna 28-24.

De dames senioren van Quintus moesten begin van de middag in eigen Sporthal de Kamp tegen de dames senioren van HV Angeren. Quintus begon gemotiveerd aan de wedstrijd en liep de hele wedstrijd op voorsprong, met dank aan de ondersteuning van de B-meiden. Uitslag 28-22. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen en dat werd hiermee goed afgesloten. Volgend seizoen gaan de Quintus dames senioren samen met de B-meiden en worden ze samen een snel, fanatiek en gezellig team.

Quintus D1 speelde uit tegen Reehorst Ede D1. Reehorst was al kampioen en Quintus stond op een super mooie tweede plek die ook niet meer verloren kon gaan. Maar hoe dan ook gingen de Hengelose handballers ervoor om er een mooie wedstrijd van te maken. Dat lukte! Hoewel Reehorst een maatje te groot is, wist Quintus elke keer bij te blijven en scoorden ze ook vaak. Mooie aanvallen, acties en goed samenspel. Eindstand: 19-13. Het was een mooi seizoen, om trots op te zijn!