Eerste plaats en een nieuw wereldrecord voor Iris Jaspers. Foto: Caroline Demey van PixCel.fr

Twee gouden medailles en twee wereldrecords voor Iris Jaspers

Sport

DREMPT - Regerend wereldkampioen Iris Jaspers (15 jaar) uit Drempt heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Aerial & Pole 2022 twee gouden medailles weten te bemachtigen. Bovendien wist zij zelfs tweemaal een wereldrecord te verbeteren. Met deze behaalde resultaten op het NK heeft Iris Jaspers zich gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen in Zwitserland, Lausanne op 27, 28, 29 en 30 oktober 2022.

In het weekend van 7 en 8 mei vond het Nederlandse Kampioenschap Aerial & Pole 2022 plaats in de Van Der Knaaphal in Ede. Topatleten in de paaldanssport en aerial hoop streden om de titel van Nederlands kampioen en kwalificatie voor het WK in Zwitserland.

Op zaterdagavond was de Artistic & Ultra-avond, waarbij de atleten zich voornamelijk richtten op een artistiek podiumpresentatie. Op zondag was de Sportsdag waar de extremen in kracht en lenigheid werden opgezocht.

In de klasse Artistic Hoop Professional voor Juniors veertien tot zeventien jaar werd Iris Jaspers eerste met een waardering van 68.7 en vestigde zij een nieuw wereldrecord. Bij Hoop Sport Elite in de groep Junior mixed wist Iris wederom een gouden medaille te behalen. Met de 43 punten die ze hiermee scoorde verbreekt ze bovendien het bestaande wereldrecord (41.4) van Rusland.

Gebroken duim
Op een eerste plek eindigen is fantastisch! Een wereldrecord bemachtigen is meer dan fantastisch! Maar dat alles weten te doen met een gebroken duim is onvoorstelbaar fantastisch! Achteraf bleek namelijk dat Iris tijdens haar tweede routine Hoop Sports Elite een duim heeft gebroken. Deze bikkel zit nu dus even in het gips, maar kijkt al uit naar de wereldkampioenschappen.