Afbeelding

Fietstoertocht én Puzzelrit voor auto’s op Koningsdag!

Sport

ZELHEM - De Zelhemse Auto-en Motor Club viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en dat hoor je natuurlijk te vieren. Geen zorgen, daar weten ze bij deze actieve club echt wel raad mee. Het gehele jaar door is de kalender gevuld met mooie en grootse evenementen voor trial, toer, VMC en off-road/enduro, natuurlijk allemaal op en rond de geweldige Motorsportaccommodatie De Langenberg. Toch was er ook nog een gevoel dat er nog ‘wat extra’s’ bij moest, iets waar iedereen aan mee kan doen. 

Puzzelrit voor de automobilist
In de beginjaren van de club werden er veel zogenaamde Ster- en Puzzelritten voor auto’s georganiseerd, vandaar ook de letter A in de naam van de club. De ZAMC jubileum-feestcommissie was er vervolgens best snel uit. “Een sterrit, ja, dát gaan we weer opnieuw proberen.” Nee, het moet niet zo ingewikkeld als destijds met allerlei super lastige opdrachten en met heftige discussies achteraf, nee het moet een gezellige familie-puzzelrit worden met natuurlijk wel listige vragen en opdrachten waar achteraf om gelachen kan worden als je er weer ‘ingestonken’ bent. Dus gewoon een gezellige Puzzelrit, waar iedereen aan kan deelnemen met natuurlijk wel een winnaar op het eind.

Fietstoertocht door Bronckhorst
Er zijn tegenwoordig veel mensen die de auto liever laten staan en er met de fiets op uittrekken (daar geeft tegenwoordig de brandstofprijs óók alle reden voor)! Voor deze groep actieve en sportieve mensen zijn een tweetal prachtige fiets-toertochten uitgezet, gewoon gezellig met de familie op pad zonder enige wedstrijdstress. Er is een route van circa 20 kilometer uitgezet waar vooral de kids plezier aan kunnen beleven (of eventueel samen met hun ouders ) en een route van circa 40 kilometer voor de stoere doortrappers. Met een simpele routebeschrijving samen op pad, ja gezellig. En let op, in de gemeente Bronckhorst kun je prachte fietsroutes uitzetten.

Op Koningsdag
Even nog was de vraag nog wat de meest geschikte datum voor een puzzelrit en fietstocht zou zijn, maar ook dat was snel duidelijk. Koningsdag moest het worden, net als vroeger. Dan heeft iedereen immers een vrije dag, is iedereen in de feeststemming voor onze Koning Willen Alexander en iedereen wil die dag toch wel iets ondernemen. Kortom; iedereen is welkom om deel te nemen aan de eerste ZAMC Koningsdag puzzelrit - en fietstoertocht.

Samenwerking met Stichting Zelhem en Oranje
Om op Koningsdag elkaar niet met allerlei activiteiten in de wielen te rijden heeft de ZAMC contact opgenomen met de nieuwe Stichting Zelhem en Oranje. In onderling overleg zijn de diverse activiteiten op deze Koningsdag goed op elkaar afgestemd waarmee de puzzelrit en de fietstoertocht onderdeel zijn geworden van de gezamenlijke Koningsdag viering in Zelhem !

Wat, wanneer en waar?
Op Koningsdag, woensdag 27 april 2022 is de start en finish bij de ZAMC aan de Korenweg 4 in Zelhem. De start van de fiets-toertocht is tussen 13.00 en 15.00 uur. Kosten: 2 euro per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Voor de auto puzzelrit (kosten: 5 euro per auto) kan men zich aanmelden tussen 12.30 en 13.30 uur.


www.zamc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid