De eerste kiezers brachten maandagmiddag hun stem uit in café-zaal FF naar Steef in Hummelo. Foto: Luuk Stam
De eerste kiezers brachten maandagmiddag hun stem uit in café-zaal FF naar Steef in Hummelo. Foto: Luuk Stam

De eerste stemmen zijn uitgebracht

Politiek

Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kan tot en met woensdag

Door Luuk Stam

BRONCKHORST – Op vier locaties in de gemeente Bronckhorst was het op maandag 14 maart mogelijk om vervroegd te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit kon onder meer bij café-zaal FF naar Steef in Hummelo, waar rond 13.30 uur maandagmiddag zo’n vijftig mensen hun stem hadden uitgebracht.

Ook in het gemeentehuis in Hengelo, in het Kulturhus in Vorden en in de Oranjehof in Zelhem kon maandag al gestemd worden. Op deze drie plekken zijn de stembureaus ook dinsdag en woensdag geopend. Stemmen in FF naar Steef is dinsdag niet mogelijk. Wel is dinsdag het stembureau in dorpshuis De Kei in Steenderen al open. 

Vanwege de onzekere coronasituatie besloot het kabinet al in december vorig jaar om het stemmen voor deze gemeenteraadsverkiezingen net als bij de Kamerverkiezingen van 2021 over drie dagen uit te smeren. Dit is bedoeld om spreiding van de kiezers te bevorderen en hen de mogelijkheid te geven om hun eigen – rustige – moment uit te kiezen. 

Op woensdag 16 maart zijn alle stembureaus in Bronckhorst geopend. Op deze derde en laatste verkiezingsdag is er tussen 7.30 uur en 21.00 uur op 27 plekken in de gemeente de mogelijkheid om te stemmen, op vertoon van stempas en legitimatie. In Bronckhorst doen zeven partijen mee aan de verkiezingen: CDA, Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB), VVD, GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie-SGP.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid