Foto:PR
Foto:PR

Waarom een APK keuring bij autoverkoop belangrijk is

Partnerbijdrage

Wil je jouw auto verkopen of een nieuwe auto kopen? Dan is het verstandig om te kijken of de auto onlangs een APK keuring heeft ondergaan. Een APK keuring verzekert namelijk de aankoop van een betrouwbare autoverkoop. 

APK keuringsrapport
Voordat je een auto verkoopt is een APK van belang. Nadat je auto is goed gekeurd in een APK keuring ontvang je namelijk een APK keuringsrapport die bij de verkoop van belang is. Een APK keuringsrapport geeft namelijk aan dat de auto voldoet aan de wettelijke eisen. Indien de auto niet aan deze eisen voldoet dienen deze eerst hersteld te worden voordat de auto opnieuw gekeurd kan worden.

Betrouwbare verkoop
Indien je jouw auto wilt verkopen is het aan te raden om eerst een APK keuring te laten doen. Door deze keuring uit te voeren verzeker je de kopers van een veilige en goede kwaliteit auto. Indien je niet zeker weet of jouw huidige APK keuringsrapport nog geldig is kun je het best de website van de RDW raadplegen. Hier kun je, middels het invoeren van je kenteken, gemakkelijk zien wanneer de keuringsdatum van jouw auto is.

Wanneer dien je een APK keuring te doen?
Een APK (Algemene Periodieke Keuring) is erg belangrijk. Wanneer je een APK keuring dient te doen verschilt per auto en wanneer dit voor het laatst gedaan is. Je ontvangt hierover bericht van de RDW. Het aantal keer dat je jouw auto dient te keuren is afhankelijk van het type auto dat je hebt, en de aanschafdatum.

Voertuigen voor 1 januari 2005
Oudere voertuigen hebben meer risico op mankementen en dienen dan ook vaker gecontroleerd te worden. Een benzineauto die gemaakt is voor 2005 dien je na 4 jaar te keuren, en vervolgens om de 2 jaar. Een dieselauto daarentegen dient na 3 jaar een APK keuring te krijgen, en vervolgens jaarlijks.

Nieuwe auto
Wanneer je een nieuwe auto koopt hoeft deze de eerste 4 jaar niet gekeurd te worden. Nadat de 4 jaar verlopen zijn dien je de auto 2 maal te keuren binnen 4 jaar. Nadat je de auto 8 jaar hebt, dient je auto jaarlijks een APK te ondergaan. Hierbij is een auto op gas (LPG) een uitzondering op de regel. Indien je een nieuwe auto op gas/lpg koopt hoef je de auto de eerste 3 jaar niet te keuren. Na 3 jaar dien je jaarlijks een APK keuring te doen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Mijngarage.nl. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid